Kraljevo u prazničnom ruhu (VIDEO)

Onako kako smo podeljeni po svemu što može da bude predmet podela, tako smo od 2019. godine (kada je Kraljevo prvi put okićeno po ugledu na brojne druge gradove( podeljeni i po odgovoru na pitanje dopada li nam se njegovo decembarsko, praznično odelo.

Već nekoliko dana svetlucaju novogodišnji ukrasi i dekoracije i dok se neki osmehuju i dolaze da naprave fotografije, drugi negoduju uz komentare da nam, „u ovakvoj situaciji ništa slično ne treba“.

Pogledajte kadrove Kraljeva u novogodišnjem izdanju:

Prema rečima Novice Lišanina, direktora JKP „Čistoća“ Kraljevo, za novogodišnju rasvetu ove godine opredeljeno je milion i po dinara (bez PDV-a), što je za oko 300.000 dinara više nego prošle godine:

Naše preduzeće, u saradnji sa Gradom i Javnim preduzećem za uređivanje građevinskog zemljišta, pokušava da iz godine u godinu, izdvaja minimalno veća sredstva u odnosu na prethodnu, kako bi Kraljevo izgledalo lepše za novogodišnje praznike.

Na tri trga, Trgu serskih ratnika, Jovana sarića i Trgu Svetog Save nalaze se neke nove, a neke stare trodimenzionalne figure u obliku velikog upakovanog poklona, jelki, kočija, svetlećih kapija…

Osim trgova i porečnih ulica u centru grada, novogodišnji izgled, prema prpgramu „Čistoče“, dobili su i kružni tokovi na prilazu gradu, ali i mostovi, Mataruška Banja i Ušče na Ibru.

Oni kojima se novogodišnje dekoracije ne dopadaju obično ocenjuju da Kraljevo ima mnogo prečih stvari od obavijanja prazničnim ruhom, a nije mali broj ni onih koji žele da, dok nam stižu uvećani računi za električnu energiju koja je poskupela 1. novembra, saznamo koliko će struje biti „uzalud potrošeno” na ovaj način.

Ni ove godine neće biti organizovanog dočeka na Trgu srpskih ratnika, odnosno – neće biti novogodišnjeg dočeka na otvorenom uz koncert neke od popularnih grupa ili pevača, a rasveta će stajati do 15. januara. Taman dok ne prođe i Nova godina po julijanskom kalendaru za koju će, kako se očekuje, biti nekog programa i na Trgu srpskih ratnika.

   M. M. D.