Kraljevo: Zlatna Nevena donela evropsku medalju, Kraljevčani očekuju i olimpijsku (VIDEO)

Ako budemo igrale na nivou koji smo prikazale, pre svega u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva, mislim da ne treba da se bojimo nikakvih protivnika; idemo hrabro, pa kako Bog da, poručila Nevena Jovanović pred pripreme za Tokio

Nevenu Jovanović, Kraljevčanku koja je sa saigračicama u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvojila zlatnu medalju na  Evropskom prvenstvu za žene 2021. danas su primili gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i pomoćnik za omladinu i sport Nikola Radević. 

Nevena je samo kratko predahnula u rodnom gradu, a već dana popodne putuje za Beograd gde počinju pripreme naših reprezentativki za Olimpijske igre u Tokiju.

Uspešna Kraljevčanka sa zadovoljstvom je konstatovala kako Kraljevo dokazuje da je sportski grad.

Nadam se da će tako biti i u budućnosti. I moje saigračice, i ja zahvalne smo na divnoj podršci građana koju smo dobijale tokom celog Evropskog prvenstva. Nadam se da ćemo u ovaj grad doneti još puno radosti, i mi i svi drugi sportisti.

Svesna da su pred Olimpijske igre koje u Tokiju počinju 23. jula, sve oči ljubitelja košarke uprte u njih, posle sinoćnog neočekivanog „oproštaja“ srspkih košarkaša od nastupa u Tokiju, Nevena ocenjuje da su očekivanja nacije uvek velika, imajući u vidu velike rezultate poslednjih par godina u ženskoj košarci.

Verujem da na Olimpijskim igrama, kao najjačem takmičenju na planeti, ima puno ekipa dobrog kvaliteta. Ne znamo još sve učesnike, ali mi se uvek bavimo svojom igrom i, ako budemo igrale na nivou koji smo prikazale, pre svega u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva, mislim da ne treba da se bojimo nikakvih protivnika. Idemo hrabro pa kako Bog da – poručila je naša zlatna košarkašica.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag terzić podsetio je na uspeh srpskih košarkašica u Valensiji.

Naše zlatne devojke, predvođene Marinom Maljković, još jednom su donele radost u našu zemlju, a mi smo još jednom pokazali da je Kraljevo grad košarke, jer je Vasilije Micić, rođeni Kraljevčanin, najkorisniji igrač Evrolige, a Nevena Jovanović nam je sa Evropskog prvenstva donela zlatnu medalju. Očekujem da ćemo posle Olimpijskih igara Nevenu dočekati još jednom i da će u Kraljevo biti doneta još jedna medalja.

Dres u kojem je sa saigračicama u Valensiji igrala i osvojila evropsko zlatno, zlatna Nevena Jovanović poklonila je gradonačelniku.

M. M. D.

*Ovaj medijski sadržaj je isključivo odgovornost autora/ki i ne odražava nužno stavove Evropske Unije

*Ovaj projekat finansiran je sredstvima Evropske Unije