Kraljevske krune odbranile titulu prvaka Srbije

Kraljevački kadeti su u finalu pobedili novobeogradske Orlove rezultatom 54:13

Na atletskom stadionu pokraj Ibra, u finalu Kadetske lige Srbije u američkom fudbalu za dečake uzrasta do 17 godina, Kraljevske krune odbranile su tituli prvaka Srbije.

Nakon što su u ligaškom delu nanizali sve pobede, kadeti Kraljevskih kruna su u finalu dočekali novobeogradske Orlove i u finalu pružili sjajnu partiju.

Gosti su utakmicu otvorili napadom, postigavši ubrzo i prvi tačdaun trčanjem kvoterbeka Milana Manića. Ali, već u prvom napadu su odgovorili Kraljevčani izjednačivši na 6:6, trčanjem Mihaila Đokića, takođe kvoterbeka. Orlovi su još obećavali na terenu pomerajući lance, ali nakon uspešne odbrane Kruna, to je bilo sve što su mogli da odrade do kraja utakmice. Potpuna inicijativa, i u napadu, i posebno jakoj odbrani, pripala je dečacima sa Ibra. Niz tačdaunova iz napada, ali i iz odbrane za Kraljevo su postigli Mihailo Đokić, Nikola Milivojević, Mihailo Gajović, Andrija Savićević i Luka Đurić. Odlična odbrana RC tima je sve do poslednje četvrtine držala Kraljevčane na velikoj rezultatskoj distanci od gostiju iz Beograda. Međutim, pred kraj utakmice kvoterbek Manić je uspešno uputio pas u endzonu Kraljeva na Fedora Ivaštanina, koji je poentirao, ublaživši poraz Orlova.

Po tradiciji, protivnički trener je odabrao MVP iz redova pobednika, a ove godine su titulu najkorisnijeg igrača ponela dva igrača Kraljevskih kruna, raningbek Nikola Milivojević i prošlogodišnji MVP kvoterbek Mihailo Đokić.

Finalna utakmica je bila i humanitarna, okupivši publiku na tribinama koja je došla da podrži lečenje male Dunje Mijailović, na čemu im se organizatori zahvaljuju.

Kadeti Kraljevo Royal Crowns su na istom stadionu prošle godine pobedili u finalu vršnjake iz tima Kragujevac Wild Boars.

Prvaci Kadetske lige Srbije U17, za 2023. godinu čini ekipa Kraljevo Royal Crowns:

Kraljevske krune- prvaci juniorske lige Srbije 2023. u američkom fudbalu – foto Kraljevske krune

Luka Bulatović

Strahinja Bulatović

Mihailo Đokić

Luka Đurić

Stefan Lazarević

Jovan Milovanović

Strahinja Nestorović

Vojin Stevanović

Andrija Savićević

Mateja Vukadinović

Ognjen Dubovac

Lazar Maksimović

Dimitrije Jaćimović

Dušan Jarić

Vukašin Krdžić

Nikola Milivojević

Mihailo Gajović

Trener Greyson Alman

Kraljevske krune primaju nove članove u sve svoje selekcije, klub možete kontaktirati preko Instagram naloga