„Kraljevske krune“ u finalu i polufinalu

Dečaci i devojčice kluba američkog fudbala „Kraljevske krune“ plasirali su se na finalni turnir Pionirske fleg fudbal lige Srbije. Tekl tim seniora je u polufinalu Balkanske lige američkog fudbala. Uedno su na kraju polusezone seniori Kruna zauzeli drugu poziciju na tabeli Prve fleg fudbal lige Srbije.

Kraljevske krune su prošlog vikenda pobedile sve protivnike na dva odigrana turnira fleg fudbala.

Najpre je 15. juna rodno izmešan tim pionira/ki savladao domaće Vukove u Beogradu, nakon čega i novobeogradske Orlove. Sa Divljim Veprovima je zabeležen službeni rezultat za kraljevački tim, jer se Kragujevčani nisu pojavili na turniru. Ovim pobedama devojčice i dečaci, uzrasta do 15 godina, uspeli su da se kao prvi iz grupe Jug plasiraju na finalni turnir, koji će biti odigran 22. juna u Subotici.

Dan kasnije, seniorski tim Kruna je ponovio uspeh podmlatka pobedivši valjevske Vukodlake, tim Skeletons iz Kumanova i tim Legionara iz Sremske Mitrovice, na turniru Prve lige fleg fudbal lige Srbije koji je održan u Inđiji.

Sa te tri pobede Kraljevčani su sa petog, došli do drugog mesta na tabeli elitnog takmičenja, čime su završili polusezonu. Nakon letovanja seniori Kruna nastavljaju takmičenje u septembru.

Rezultati Pionirske U15 Fleg fudbal liga Srbije

Kraljevo Royal Crowns 25:6 Beograd SBB Vukovi

Kraljevo Royal Crowns 35:0 Kragujevac Wild Boars

Kraljevo Royal Crowns 32:14 Novi Beograd Orlovi

Rezultati Prve Fleg fudbal lige Srbije

Kraljevo Royal Crowns 31:7 Valjevo Werevolves

Kraljevo Royal Crowns 19:12 Kumanovo Skeletons

Kraljevo Royal Crowns 34:13 Sremska Mitrovica Legionari

Kraljevske krune su ostvarile i plasman u plejof u međunarodnom takmičenju, Balkanskoj ligi američkog fudbala. U prvom kolu seniorskog tackle takmičenja, Kraljevčani su u Novom Sadu savladali domaći tim Wild Dogs rezultatom 8:6. U drugom kolu Kraljevčani su na domaćem terenu poraženi od ekipe Spartans iz Sarajeva rezultatom 21:20. U trećem kolu u Bogarskoj su Krune slavile pobedivši tim Bears iz Sofije rezultatom 28:24.

Rezultati koji su se lomili, slična snaga ekipa i uzbudljivi susreti pokazuju da je Balkanska liga najkvaletetnije takmičenje za publiku u regionu. Sa dva poraza i dve pobede Krune čekaju da se reši ko će im biti protivnik u polufinalu, koje će se igrati polovinom jula.

Royal Crowns uspešno privodi kraju  prvu polovinu takmičarske godine, a u klubu su uvereni, uskoro i sa trofejima koje će doneti u Kraljevo.