Promocija knjige „Iseljavanje Jevreja iz Jugoslavije u Izrael (1948-1952)“

Knjiga se odnosi na period nakon Drugog svetskog rata, kada Jevreji u Jugoslaviji kreću u novi život, suočeni sa dilemama: ostati i učestvovati u obnovi zemlje pod jednim novim ideološkim sistemom, ili se odlučiti na iseljavanje u Izrael

Knjiga „Iseljavanje Jevreja iz Jugoslavije u Izrael (1948-1952)“ nastala je kao doktorska teza dr Milana Radovanovića, koja je odbranjena na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Promocija ove knjige u izdanju Muzeja žrtava genocida biće priređena u Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo, u utorak, 28. marta u 18 časova.

O knjizi će govoriti dr Milan Ristović, redovni profesor na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i recenzent monografije, Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida i izdavač, kao i sam autor.

Knjiga se odnosi na period nakon Drugog svetskog rata, kada Jevreji u Jugoslaviji kreću u novi život, suočeni sa dilemama: ostati i učestvovati u obnovi zemlje pod jednim novim ideološkim sistemom, ili se odlučiti na iseljavanje u Izrael. Ovo je bila i svojevrsna, nimalo laka i jednostavna potraga za novim identitetom, suočavanje sa novom političkom, društvenom, i svakom drugom realnošću svoje stare domovine i nasleđem politike velikih sila na prostorima Bliskog Istoka, problemima izazvanim novim ideološkim podelama u poratnom svetu Hladnog rata, potragom za novim životom.