Likovni konkurs za kalendar EU PRO Plus programa

Za 12 pobedničkih radova srednjoškolaca nagrade su laptop i tablet računari i mobilni telefoni

EU PRO Plus je danas otvorio nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u regionima Šumadije i zapadne i Južne i istočne Srbije na temu „Stvaramo zeleniju budućnost”. Ovim konkursom Delegacija Evropske unije nastavlja da nagrađuje talentovane đake i podstiče ih da budu aktivni članovi zajednica u kojima žive.

Ovogodišnja tema treba da podseti mlade da su baš oni nosioci pozitivnih promena i da ih podstakne njihovu kreativnost. Kroz likovni izraz oni treba da predstave svoje veštine i buduća zanimanja i da prikažu kojim aktivnostima mogu sami da doprinesu održivoj budućnosti u svojim zajednicama: smanjenje otpada, reciklaža, ponovna upotrebi starih stvari, ali i menjaje društvenih navika u cilju zaštite životne sredine.

Đaci će kao i šira javnost, za najbolje radove moći da glasaju onlajn, na internet stranici programa EU PRO Plus, i tako odaberu 12 radova iz uže konkurencije od 20 radova, koje prethodno odabere interni žiri. Onlajn glasanje se otvara nakon zatvaranja konkursa i traje pet dana. Glas publike će biti peti član žirija koji će izabrati 12 najboljih radova koji će se potom naći na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2024. godinu.

Za autore i autorke 12 pobedničkih radova pripremljene su vredne nagrade, laptop i tablet računari i mobilni telefoni, dok će škola koja bude najbolja u organizaciji internog školskog takmičenja, tokom koga će se izabrati radovi za učešće na konkursu, biti nagrađena laptopom i projektorom.

Konkurs je otvoren do 17. novembra 2023. godine, a sve informacije i propozicije su dostupne na internet stranici programa EU PRO Plus likovni konkurs za kalendar za 2024.