Literarni i likovni konkursi sa temom krvavog oktobra 1941.

Poziv je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Raškog okruga

Kulturni centar „Ribnica“ i Društvo za srpski jezik i književnost iz Kraljeva raspisali su literarni i likovni konkurs povodom obeležavanja 14. oktobra, Dana sećanja na tragične događaje u Kraljevu oktobra 1941. godine. Tema konkursa je Zamislimo ljude pod Grdičkom kosom, / S jedinim životom, ukraj svoga grada.

Reč je o stihovima iz pesme „Streljanje u Kraljevu“, pesnika i književnika Dragana Hamovića, iz knjige Prisutni građani, koja je objavljena 2021. godine u izdanju Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani Kraljevo.

Konkursi su namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Raškog okruga.

Prozne ili poetske radove (do jedne kucane strane A4, font 12, prored 1,5) štampati u tri primerka i potpisati (ime i prezime učenika, broj telefona, razred, ime i prezime nastavnika, naziv škole). Svaka škola može da pošalje najviše pet radova. Svi radovi moraju biti lektorisani.

Likovni radovi mogu biti u formi slike, crteža, ilustracije, kolaža (olovka, tempera, gvaš, akvarel, tuš, kombinovana tehnika, grafika), dimenzija bloka broj 5. Svaka škola može da pošalje najviše pet radova.

Radove poslati ili dostaviti na adresu: Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo, Izletnička 2, 36 000 Kraljevo (za likovni i literarni konkurs) ili na mejl Društva za srpski jezik i književnost Kraljevo: podruznicadrustvazasrpskijezik@gmail.com (samo za literarni konkurs).

Konkurs je otvoren do 6. oktobra.

O rezultatima konkursa i o datumu uručenja nagrada učesnici će biti blagovremeno obavešteni.