„Malene“ trijumfovale u meču sa košarkašicama „Partizana“

Malobrojna publika u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“ imala je priliku da prisustvuje krajnje kvalitetnom i neizvesnom meču

Kraljevčanke su sigurnijom igrom upisale 13. pobedu koja ih čvrsto vezuje za čeonu poziciju dok je „Partizan” nastavio da „tone” ka začelju tabele.

ŽKK „Partizan 1953″ – ŽKK „Kraljevo” 75-87

(22-28,  15-19,  23-17,  15-23)

U 14. kolu Prve ženske lige Srbije ekipa „Kraljeva” savladala je u gostima „Partizan” rezultatom 75-87.

Tim „Partizana” je u 14. kolo ušao sa šest pobeda dok su „malene” do večerašnjeg meča zabeležile 12 trijumfa i nakon prošlonedeljnog poraza „Crvene Zvezde” od „Art Basketa” ponovo zauzele lidersku poziciju na tabeli.

Očekivanja su bila velika u oba tabora. Kraljevčanke su pristupile meču sa željom da zadrže tron, dok je Beograđankama pobeda bila neophodna kako bi se udaljile od donje polovine tabele kojoj se, s obzirom na ambicije i reputaciju kluba, nisu nadale kada su postavljale ciljeve početkom sezone.

Želje se, međutim, nisu mogle ispuniti obema ekipama. „Malene” su sigurnijom igrom upisale 13. pobedu koja ih čvrsto vezuje za čeonu poziciju dok je „Partizan” nastavio da „tone” ka začelju tabele.

Rezultatski gledano, stiče se utisak da je ekipa „Kraljeva” sred Beograda odigrala rutinski meč. Ipak, ovakav utisak vara. Ostvarena prednost od 10 poena razlike na kraju prvog dela igre nije bila dovoljna da Kraljevčanke u nastavak uđu rasterećene.

„Partizan” se osmelio baš u trećoj deonici koja se smatra najpogodnijom za preokrete. Međutim, kada za protivnika imate razigrane „malene” predvođene nezaustavljivom Draganom Gobeljić, ustaljene košarkaške norme i nepisana pravila vam, uglavnom, nisu od neke koristi.

Neizvesnost je potrajala do četiri minuta pred kraj meča kada je bilo 71-77 za gošće. Tada je Jad Edvards, pasom preko celog terena, pronašla Grejs Izli, duboko u protivničkom reketu. Izli je atraktivno poentirala, publici je priredila jedan od najlepših poteza na meču a „Kraljevu” donela prednost koja je za ekipu „Partizana” bila nedostižna.

Ovako težak i neizvestan meč uskratio je minutažu juniorkama, pa su uz početnu petorku u sastavu Gobeljić, Izli, Brajković, Nestorov i Tešić, lepotu igre među obručima osetile još samo Edvards, Vasiljević i Janić.

Najbolja seniorka Kraljeva za 2022. godinu, Dragana Gobeljić, bila je najbolja i u večerašnjem susretu. Sa 32 poena predvodila je svoj tim do 13. pobede u prvenstvu.

Pratile su je Izli sa 19, Brajković sa 14, Edvards sa 10, Tešić sa 8, dok su Janić i Nestorov upisale po dva poena.

Najbolja kod domaćih bila je Katarina Knežević sa 21 poenom.

U sledećem kolu koje je po rasporedu 28. januara, ekipa „Kraljeva” ponovo gostuje. Snage će odmeriti sa beogradskim „Art Basketom”.

            Aleksandar Raković