Marko Dimitrijević se vraća u KK „Sloga“ na mesto prvog trenera

Lepe vesti za kraljevačku košarku: nakon odlično obavljenog posla u stručnom štabu mlade nacionalne selekcije, vreme je za povratak Dimitrijevića u rodni grad

Nakon što se u ulozi pomoćnog trenera mlade reprezentacije Srbije okitio zlatnom medaljom na nedavno završenom Prvenstvu Evrope odigranom u Nišu, Marko Dimitrijević je doneo i konačnu odluku o povratku u kraljevačku „Slogu” u kojoj će, mesto glavnog stratega, preuzeti 8. avgusta.

Podsećanja radi, tokom prošle sezone, na samo dva kola do kraja prvenstva, Marku Dimitrijeviću je od strane tadašnjeg predsednika kluba Nenada Krstića uručen otkaz. Ovaj događaj je izazvao burne reakcije i negodovanja lokalne košarkaške javnosti o čemu je pisao i portal Krug u tekstu Diplomatski odgovori na pitanje o otkazu treneru „Sloge“ Marku Dimitrijeviću

Ponudu koja je nedavno usledila od novopostavljenog predsednika „belih” Saše Čubrila, kako ističe Dimitrijević, sa zadovoljstvom je prihvatio, a usled brojnih izmena igračkog kadra, klub već naredne sedmice kreće sa pripremama.

Klubu je pristupilo dosta novih igrača i u postupku upoznavanja i neizbežnih kondicionih treninga očekuje nas nekoliko napornih sedmica. Sa novim predsednikom kluba imam odličnu saradnju. Ugovor još nismo potpisali, ali kako nas vežu čvrsti usmeni dogovori, verujem da nikakvih prepreka neće biti u mom preuzimanju tima sledeće nedelje – kaže Dimitrijević.

U stručni štab nacionalnog tima za igrače do 18 godina došao je na poziv selektora Nenada Stefanovića pred početak priprema za upravo okončano Evropsko prvenstvo.

S obzirom da u reprezentaciji nastupam u ulozi pomoćnog trenera lako ću uskladiti obaveze u klubu i nacionalnom timu. Planovi su da u stručnom štabu reprezentacije ostanem do isteka mandata selektora Stefanovića. Sada su mi obaveze nešto uvećane, ali oba angažmana za mene predstavljaju već poznati teren – ističe Dimitrijević.

On dodaje da su mu uslovi rada u „Slogi” dobro poznati, a da je u proteklim godinama stekao i iskustva rada u nacionalnom timu, jer je radio kao pomoćni treneru niverzitetske reprezentacije Srbije 2017. godine, kada je Srbija na Univerzijadi održanoj na Tajvanu osvojila četvrto mesto.

Kraljevačka „Sloga” za ovu sezonu nije obezbedila učešće u regionalnoj ABA 2 Ligi. Domaći šampionat će biti jedino takmičenje na kom će „beli” nastupati. Takva situacija mogla bi i pogodovati novoformiranoj mladoj ekipi, ali i treneru Dimitrijeviću koji će u procesu uigravanja tima biti rasterećen nastupa u još jednom takmičenju.

         Aleksandar Raković