Međunarodni dan medicinskih sestara obeležen i u Specijalnoj bolnici za interne bolesti Vrnjačka Banja

U ovoj bolnici se već decenijama, sa posebnom pažnjom, neguju tradicija sestrinstva, timski rad i posvećenost brojnim pacijentima

Zaposleni u Specijalnoj bolnici za interne bolesti Vrnjačka Banja u svojim prostorijama skromno su obeležili pravoslavni praznik Sveti Vasilije Ostroški koji je i Međunarodni dan medicinskih sestara. U ovoj bolnici leče se pacijenti sa područja vrnjačke i trsteničke opštine, kao i turisti kojima u toku boravka u Vrnjackoj Banji zatreba pomoc iz domena interne medicine.

Skupu povodom dana medicinskih sestara prisustvovao je veliki broj zaposlenih, koje je pozdravila viša medicinska sredstva Milena Sremčević poželevši koleginicama srećan praznik.

Ovaj skup bio je način i da se još jednom manifestuju jedinstvo i zajedništvo koje krase ovaj kolektiv u kome se dugi niz godina, a ove godine se navrsava 80 godina rada bolnice, s posebnom pažnjom neguju tradicija sestrinstva, timski rad i posvećenost brojnim pacijentima. U ovoj bolnici, inače, na raznim.odeljenjima i raznim službama, radi oko 50 medicinskih sestara.

I v. d. direktorka Specijalne bolnice za interne bolesti prim. dr Vanja Balšić čestitala je medicinskim sestrama ove ustanove, ali i svim drugim srećan ovaj dan. Ona im se zahvalila na njihovom predanom i posvećenom radu i brizi o pacijentima.

Zahvaljujući i njima, od prethodnih susreta imali smo značajnih aktivnosti i donacija. Nedavno smo od Dečjeg sela dobili 200 novih jastučnica, a od prijatelja naše ustanove Ranka Pandrca iz Podunavaca prelepo sobno cveće koje će krasiti hodnike, trpezarije i kancelarije naše bolnice.

Dr Vanja Balšić je istakla da su, u poslednja tri meseca u stalni radni odnos primili jednog lekara internistu, a još jednom internisti se nadaju u junu.

Zaposlili smo i dva lekara opšte prakse koji su nam velika pomoć u svakodnevnom radu, ne samo u radu u bolnici, nego i u transportu pacijenata do sekundarnih i tercijarnih zdravstvenih ustanova – istakla je dr Balšić.

Dragan Ivanović