MUP o slučaju povređivanja Predraga Voštinića, aktiviste Lokalnog fronta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć, oko 19.30 časova, u Adranima kod Kraljeva, a u kojoj je povređen četrdesetosmogodišnji biciklista, saopštio je MUP.

Policija je, kako se u saopštenju navodi, alkotestiranjem utvrdila da je dvadesetčetvorogodišnji muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku nezgode upravljao „škodom“, bio pod dejstvom alkohola, a po nalogu tužioca naložena je dodatna analiza.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac u Kraljevu u prisustvu pripadnika saobraćajne policije, kaže se u saopštenju.

Moramo da primetimo da ovako sročeno saopštenje, bez kvalifikacije povreda povređene osobe, apsolutno nije uobičajeno. Ako MUP događaj karakteriše kao „saobraćajnu nezgodu“, zašto se nije, kao što je uobičajeno, oglasio tek nakon što su „utvrđene sve činjenice i okolnosti saobraćajne nezgode“. I još važnije – hoće li javnost o ovom događaju biti obaveštena i nakon što budu „utvrđene sve činjenice i okolnosti saobraćajne nezgode“? Neuobičajeno je i da iz ovog saopštenja ne saznajemo, kao u nekim drugim, stepen alkholisanosti vozača, kao ni koje je to “dodatne analize” naložio tužilac.

Da podsetimo, Predrag Voštinić, aktivista Lokalnog fronta Kraljevo, sinoć je sa prelomom zgloba desne ruke, povredama ramena i glave zadržan u Opštoj bolnici „Studenica“.

Prema rečima Vladana Slavkovića, takođe aktiviste LF, Voštinića je, dok je vozio bicikl, sa puta pokušao da izgura vozač „škode“, novosadskih registarskih oznaka.

– Vozač ga je izgurao na bankinu, a zatim se i vratio oko kružnog toka da ga obori. Bila su dva automobila sa novosadskim tablicama. U „škodi“ koja je Peđu izgurala na bankinu i oborila ga  nalazila su se dva mladića. Policija je uhvatila počinioce. Istražni sudija je uzeo izjave  – rekao je Slavković. O tome čitajte u odvojenom TEKSTU.

U Lokalnom frontu Kraljevo samatraju da incident nije bio slučajan.

Opšte stanje Predraga Voštinića je, prema rečima Slavkovića, danas dobro, svestan je i orijentisan, a od dijagnostike očekuju ga skener glave i ultrazvuk abdomena.

M. M. D.