Muzičko putovanje svetom – godišnji koncert „Uvertire“

U programu učestvuje više od 70 „uvertiraca“ sa svih odseka, od najmladjih četvorogodišnjaka do najstarijih polaznika u okviru  grupnih numera

Svoj završni koncert u ovoj godini, pod nazivom „Muzičko putovanje“, članovi Muzičko-edukativne radionice „Uvertira“ iz Kraljeva najavljuju za utorak 12. decembar u 19.00 u Kraljevačkom pozorištu.

„Na koncertu će deca izvoditi poznate kompozicije, teme, instrumentale iz različitih država i podsetiti da, iako smo kilometrima udaljeni, muzika je ta koja nas spaja. Melodijama iz Argentine, Kine, SAD-a, Rusije, Makedonije,Kube, Srbije, Japana, Francuske… ćemo pokušati da, makar nakratko, sve vas muzikom odvedemo na neke destinacije o kojima maštate“, poručuju iz „Uvertire“.

„Lambada”, „Bella ciao”,“”La cucaracha”, „Mali Kinez” su samo neke od kompozicija koje će „uvertirci“ izvoditi na svom muzičkom putovanju. Muzičko putovanje neće biti samo u druge države već i kroz različite muzičke stilove i žanrove (pop, rok, narodna, jazz, tradicionalna, filmska muzika…). U programu učestvuje više od 70 „uvertiraca“, od najmladjih (četiri godine) do najstarijih polaznika u okviru grupnih numera. Nastupaće đaci sa svih odseka (bubanj, klavir, harmonika, violina, gitara, pevanje, muzičko zabavište, saksofon, mešoviti hor…).

Ulaznice koje koštaju 300 dinara zainteresovani mogu kupiti na biletarnici Kraljevačkog pozorišta i u prostorijama Muzičko-edukativne radionice „Uvertira”, ul. Cara Lazara 21.