Nakon predaje liste, Zavetnici će na lokalnim izborima u Kraljevu biti pod brojem 4

Izborna lista nosi naziv Milica Đurđević Stamenkovski – Strahinja Erac – Srpska stranka Zavetnici

Izbornu listu sa potpisima građana koji su im dali svoju podršku, sinoć su predali i predstavnici Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu.

Nosilac izborne liste Strahinja Erac pozvao je, posle predaje liste, građane da podrže „novu, politiku pobeda, a ne podela, politiku sloge, jedinstva, pravde i borbe“:

Na našoj listi u Kraljevu su časni, odvažni i hrabri ljudi. Nismo ni Đilasovi ni Vučićevi. Ne izlazimo na ove izbore da bismo sačuvali nekoga na vlasti. Izlazimo da se borimo isključivo za naš grad i naše Kraljevčane. Kao poslanici u poslednjem sazivu Narodne skupštine govorili smo o obećanim  projektima koji nisu ispunjeni (Urbana regeneracija Dositejeve, most u Adranima, zatvoreni bazen i mnogi drugi), ali nismo samo govorili, već i davali rešenje, jer je to naša politikakazao je Erac, dodajući kako veruje da će njihova lista dobiti ogromnu podršku, „koja će značiti da će Zavetnici u Kraljevu biti faktor bez kog niko neće moći da formira vlast“.

Ivan Damljanović, kandidat za odbornika u gradskoj Skupštini podvukao je da u ideji Srpske stranke Zavetnici „stoje svetolazarevski i svetosavski zavet, koji su nastali  na ušću Ibra i Morave i uManastiru Žiči gde je sve i počelo i gde će sve početi ponovo“:

– Nošeni svetim zavetom, moramo da promenimo ovaj grad, kako bi stvorili život dostojan čoveka, na koga će u budućnosti biti ponosna pokolenja – poručio je Damljanović.

    M. M. D.