Narodna stranka: „Svaki glas je bitan, izađite i glasajte za promene iz korena“

„Kraljevčani, 3. aprila imamo šanse da promenimo Srbiju, nema mesta strahu!“, poručuju iz Gradskog odbora Narodne stranke i pozivaju građane da glasaju za listu Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije i za Zdravka Ponoša kao predsednika

            Živimo u zemlji sa najnižim životnim standardom u Evropi, sa preniskim platama i sramotno niskim penzijama, u kojoj su cene životnih namirnica i energenata sve više – ovako socijalni status građana Srbije opisuje Verica Milanović, kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije. Sa današnje konferencije za novinare Milanović je poručila:

            – Ovoj vlasti odgovaraju siromašni građani. Aleksandar Vučić  svakodnevno sa svih medija kritikuje građane, viče na njih i govori da treba da nas je sramota što zahtevamo više plate, što želimo da porodicu odvedemo na more, što zahtevamo da strane firme prestanu da truju našu zemlju, vodu i vazduh. SNS vlast je uništila sve čega se dotakla, obrazovanje, kulturu, zdravstvo, pravosuđe, državnu imovinu su pretvorili u privatnu… Kad sve sagledamo, nema mesta strahu. Moramo Srbiju očistiti od trutova, od kumova, od nestručnih lica koja vode zemlju, koja nas pljačkaju i svakim danom nas čine sve siromašnijim.

potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kraljevu Vladimir Savić i predsednica Verica Milanović, koja je i kandidatkinja za narodnu poslanicu

            Verica Milanović, koja je i predsednica Gradskog odbora Narodne stranke, ukazala je na značaj izlaznosti na ovim izborima i pozvala Kraljevčane da iskoriste svoje građansko pravo:

            – Verujemo da su ljudi svesni trenutka u kome se nalazimo i da možda nakon ovoga nećemo imati šta da menjamo i za koga. Državne institucije su skoro potpuno uništene, trebaće dug period da se sve to oporavi. Ovo je poslednji trenutak da nešto promenimo. Ostao nam je goli život, standard su nam uništili, i pravdu, najgore je kad čoveku uzmete pravdu, to najviše boli, i kada vidite da kriminalci vode državu. Samo još goli život imamo da branimo, svoj i svoje dece, zato nema mesta strahu – poručila je Verica Milanović.

            Potpredsednik GO Narodne stranke Vladimir Savić je poručio da je dosta više da zemlju vode najgori i da se ne razlikuju političari od kriminalaca, da se okreće glava od realnog života i veruje propagandnim glasilima SNS-a. Savić se zatim obratio „svojim kolegama prosvetnim radnicima, đacima i roditeljima“:

            – Hoćemo li da učimo decu kroz dela Desanke Maksimović i Mike Antića, ili kroz nedela Ace Lukasa i starleta, koji su preplavili sferu književnosti? Hoćemo li da dominira obrazovno-naučni i kulturni program, ili rijaliti? Da nastavimo da hranimo kriminal i korupciju, ili da ojačamo radnika, seljaka, nastavnika, poštenog čoveka? Hoćemo li da dozvolimo da nam unište budućnost, ili ćemo budućnost da gradimo sami? Odgovor na ova pitanja je u ovoj olovci i – u izlasku na izbore 3. aprila!

            Savić je rekao da rad na terenu tokom kampanje uliva optimizam i da dobijaju pozitivne rekacije građana čak i u sredinama u kojima je „pre godinu dana vladao strah“. Savić je ocenio da je narodu dozlogrdilo i da mora da se prati taj osećaj da je vreme za korenite promene. O izborima za predsednika Srbije, na kojima je Zdravko Ponoš kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Vladimir Savić je rekao:

            – Biramo između odlazećeg predsednika, koji je zarad opstanka na vlasti pocepao društvo, uništio institucije, doveo zemlju na ivicu provalije – i s druge strane, najboljeg među nama, čoveka od reči i poštenja, koji je branio zemlju kada su se pojedini useljavali u nove stanove od 1‚5 ili 2 ara. Čoveka koji zna kako Srbiju izvaditi iz  desetogodišnjeg mraka. Da glasamo za mir i stabilnost, ili za nestabilnog Vučića? Odgovor je jednostavan – u nedelju treba podržati najboljeg, to je naš general Zdravko Ponoš. Svaki glas je bitan, promene iz korena su zajednički cilj, pomozite nam, to možemo samo zajedno.

            Kraljevački „narodnjaci“ su pozvali građana da na parlamentarnim izborima glasaju za listu na mestu broj 5 Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije, a na predsedničkim izborima za kandidata na mestu broj 4 Zdravka Ponoša.

R. Vesković