Nikola Beljaković iz Ušća prvak Srbije u trci na 300 metara

Osnovac iz Ušća ne samo da je bio bolji od svih drugih takmičara, već je nadmašio i sebe: postigao je svoj lični rekord – 37,58

Posle velikih uspeha na opštinskom, okružnom i međuokružnom takmičenju, Nikola Beljaković, učenik osmog razreda OŠ „Milun Ivanović“ iz Ušća danas se i sa Republičkog takmičenja u atletici vratio sa – zlatnom medaljom oko vrata.

Najbolji i najbrži učenici iz svih škola, gradova i okruga u Srbiji, danas su odmerili svoje fizičke sposobnosti u Ćupriji.

Nikolu je sve vreme bodrio i podržavao njegov nastavnik fizičkog vaspitanja Aleksandar Trifunović.

Ni velika konkurencija, ni visoka temperatura nisu obeshrabrili Nikolu. Dao je sve od sebe, pokazao maksimum svojih kvaliteta, trčao najbrže što može i na cilj stigao prvi, postavši tako prvak Srbije u trci na 300 metara.

Ne samo da je bio bolji od svih takmičara, već je nadmašio i sam sebe: postigao je svoj lični rekord – 37,58.

Nikola je, kaže se u u objavi škole koju pohađa, dete koje potiče iz skromne, mnogobrojne porodice: ima četiri sestre i vredne i časne roditelje. Svojom upornošću i vrednim radom krčio je sebi put ka uspehu. Od samog početka je imao bezrezervnu podršku svoje porodice, drugara, škole.

Nikola je dete koje može i treba da bude primer svoj našoj deci. Svojim besprekornim vaspitanjem, trudom i predanim zalaganjem ukazao je na put koji vodi do vrha. Nidžo, ponosni smo na tebe! Samo je nebo granica!“, poručuju iz škole, a naša redakcija se sa zadovoljstvom priključuje čestitkama.

         M. M. D.

foto – OŠ Milun Ivanović Ušće