Njuzovci stižu i u Kraljevo!

Tribina satiričnog portala Njuz net biće osma po redu u okviru njihove turneje „Sadašnjost Srbije“, čiji je cilj da utiče na razvoj medijiskih i novinarskih sloboda, kao i da osnaži kritičko mišljenje kod publike

Ekipa satiričnog portala Njuz net nastavlja svoju turneju „Sadašnjost Srbije“, u okviru koje će u petak 25. juna nastupiti na terasi bioskopa ’’Kvart’’ sa početkom u 18 časova. Lokalnu podršku pružiće im aktivisti Lokalnog fronta Predrag Voštinić i Vladan Slavković.

Glavne teme tribine biće trenutno stanje medija i slobode govora, koliko danas ima pritisaka i koji su sve mehanizmi za prepoznavanje lažnih vesti. Jedna od tema će svakako biti i uloga humora na medijskoj sceni, kao i uticaj satire na društvo.

Nakon uspešnog gostovanja u Kragujevcu, Čačku, Nišu, Novom Sadu, Paraćinu, Zaječaru i Zrenjaninu nastup u Kraljevu biće osma u nizu tribina koje će ekipa Njuz net održati širom Srbije sa ciljem da utiče na razvoj medijiskih i novinarskih sloboda, kao i da osnaži kritičko mišljenje kod publike.

Jedva čekamo da dođemo u Kraljevo, ne samo da bismo se upoznali i popričali sa Kraljevčanima i Kraljevčankama, već i zato što će to biti prvo gostovanje na koje ćemo doći avionom i sleteti na popularni kraljevački aerodrum. Takođe smo nestrpljivi da obiđemo kraljevačke znamenitosti kao što su Gospodar Vasin konak, Adžića kuća i nadaleko poznati semafor kod Glavčićevog mosta – izjavila je ekipa Njuz.neta.