Nova izložba u kraljevačkom Narodnom muzeju

Autorka izložbe “Verujem u bajke” Sanja Latinović priredila je do sada veći broj samostalnih izložbi, a učesnik je i niza grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu

Izložba umetnice Sanje Latinović pod nazivom „Verujem u bajke“ biće otvorena u Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo, sutra (petak, 2. april) u 13 sati.

Sanja Latinović je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na Odseku za vajarstvo 2009. godine, dok je master studije završila na Odseku za umetnost performansa na HKB Bern, u Švajcarskoj 2016. Iako po vokaciji vajar, svoj rad fokusira na performansu, videu i fotodokumentaciji, birajući ih kao polja umetničkog izraza kroz koja preispituje i sam medij skulpture, istražujući njene transformativne potencijale u relacijama: prostor – forma – ideja.

 U periodu između 2009 i 2014. godine bila je član grupe „Treći Beograd“, sa kojom je realizovala veći broj umetničkih akcija: „Toplo mesto“, „Doručak na Travi“, „Veliki san“, „Mi volimo umetnost drugih“ i dr… Učestvovala je na umetničkoj koloniji „Šta nedostaje” Goč, Kraljevo, u organizaciji Narodnog muzeja Kraljevo i Kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu.

Autor je većeg broja samostalnih izložbi i performansa, kao i učesnik niza grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Kustos izložbe je Ljubiša Simović, muzejski savetnik Narodnog muzeja Kraljevo.