Novi ski lift na Goču

Proba ski lifta je protekla je bez snega na stazi dugoj oko 300 metara, ali će taj problem, prema najavama iz Dečjeg odmaraliišta „Goč,“ uskoro biti rešen, jer je na redu nabavka i montaža sistema za veštačko osnežavanje staze i tabača za sneg

Završeni su radovi i obavljena proba novog ski lifta na planini Goč, udaljene tridesetak kilometara od Kraljeva. Godinama je to bilo skijalište, naročito privlačno za decu i skijaše početnike ali je, kako smo ranije pisali, sticajem raznih okolnosti, opustošeno. Stari ski lift, uspinjača i tabač snega otišli su u staro gvožđe, pa je gradska vlast, uz pomoć resornog ministarstva, uložila oko 30 miliona dinara i nabavljen je novi ski lift.

Pre nekoliko dana završeni su građevinski radovi,  pa je obavljena i proba ski lifta. No, protekla je bez snega na stazi dugoj oko tri stotine metara. Međutim, uskoro će, prema rečima Ivana Milića, direktora Dečjeg odmarališta „Goč“, biti rešen i  taj problem, jer je na redu nabavka i montaža sistema za veštačko osnežavanje staze i tabača za sneg.

Za tu investiciju novac je već planiran u ovogodišnjem gradskom budžetu, a dogodine će uslediti i montaža uspinjače na lokaciji gde je nekada bila stara. Reč je o uspinjači dvosedežnici dobijenoj na poklon od ,,Skijališta Srbije“, koja je pokrivala stazu ,,Bela reka“ na Kopaoniku sve do nedavne izgradnje gondole – kaže Milić.

Bez sumnje, ako se sva ova obećanja uspune planina Goč, odavno nazvana „dečjom“, ponovo biti privlačna posebno za najmađe skijaše, a pored obnove skijališta, tamo je pre dve godine, ulaganjem grada Kraljeva od skoro 80 miliona dinara, sagrađen i novi dečiji paviljon, nazvan „Gočko“, kojim je, sa hotelom „Dobre vode“ koji je takođe u vlasništvu grada, smeštajni kapacitet na Goču povećan na oko 280 ležajeva u jednoj smeni.

M. Dugalić

izvor: „Politika“