Osumnjičeni za nelegalno organizovanje kockanja

Akcija je sprovedena na teritoriji Kraljeva i Beograda

U zajedničkoj akciji Ministarstva finansija – Uprave za igre na sreću i Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, Policijske stanice Novi Beograd i Policijske uprave Kraljevo, sinoć je na teritoriji Beograda i Kraljeva, otkriveno nelegalno priređivanje više vrsta igara na sreću.

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova, kako se u saopštenju na sajtu Ministarstva finansija navodi. priveli su jednu osobu, dok su inspektori Uprave za igre na sreću za dva objekta izrekli meru privremene zabrane obavljanja delatanosti u trajanju od po 15 dana, i privremeno oduzeli zatečenu opremu za poker, tombolu i klađenje koja je služila za nelegalno priređivanje igara na sreću.

Protiv lica koja su organizovala igre na sreću bez odobrenja Uprave biće, kako se navodi u saopštenju, podnete krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Korišćenjem opreme i lokacija koji nisu u legalnom režimu, priređivači su suočeni, ne samo sa privremenim zatvaranjem objekata i krivičnim prijavama, već i sa potencijalnim gubitkom dozvole za rad”, navodi se u saopštenju minsitarstva finansija.

M. M. D.

*foto ilustracija Thorsten Frenzel, Pixabay