Ove sedmice na repertoaru Kraljevačkog pozorišta

Na „daskama koje život znače“ Kraljevačkog pozorišta, najpre će, u četvrtak 29. februara u 20 časova biti odigran pozoršni komad „Bog masakra”. Jasmina Reza napisala je ovaj komad kao komediju, ali u intrepretaciji reditelja Igora Pavlovića i  glumaca Kraljevačkog pozorišta, on to – nije! Reditelj Igor Pavlović stoji na stanovištu da komad koji govori o licemerju  roditelja, tokom rešavanja sukoba među njihovom decom, nije moguće čitati i podvlačiti smehom.

Posle moralnog, duhovnog i ekonomskog posrnuća, proisteklog iz ratova, bilo je pitanje vremena kada će neko uzeti oružje i pucati u ljude. Da li je u iščekivanju masakra iko mogao pomisliti da će počinilac biti jedan dečak? U četiri zida učionice, u tom intimnom prostoru, postoje tajne koje izlaze na videlo u ovoj predstavi.

U predstavi igraju: Svetlana Milenković, Miloš Lazić (kao gost), Aleksandra Arizanović i Vladimir Jovanović.

Ulaznica košta 400 dinara.

U subotu 2. marta u 12 časova na repertoaru je predstava Čarobnjak iz Oza. U pitanju je istinski pozorišni spektakl za decu. Ova predstava proglašena je za najbolju pozorišnu predstavu za decu na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim” 2015. godine, kao i za najbolju predstavu, po oceni publike, na Festivalu „Zvezdarište” itd.

Doroti i njen pratilac, pas Toto, pokušavaju da pronađu put do kuće prateći put od žute cigle. Usput upoznaju nove prijatelje i svi zajedno idu u susret velikom čarobnjaku iz Oza koji će rešiti sve njihove probleme.

Kao u svakoj priči, ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda. Ni Zla veštica zapada, ni Limenko, ni Strašilo, kao ni sam čarobnjak.

Predstavu je, po motivima dela Frenka Bauma, adaptirao i režirao Miodrag Dinuloivić.

U predstavi igraju: Kristina Jevtović, Biljana Talić, Predrag Pavlović, Zoran Cerovina, Gorica Dinulović, Mile Cvijović Neco, Svetlana Milenković, Ivan Ćirić i Jovan Živković.

Ulaznica za ovu predstavu košta 300 dinara.