Ovi mladi Kraljevčani u grad su doneli trostruku šampionsku krunu (VIDEO)

Klub američkog fudbala „Kraljevske krune“ ima prvake u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj selekciji!

Titulom prvaka države okitili su se ove godine pioniri, kadeti i juniori kraljevačkog kluba američkog fudbala „Kraljevske krune“. Po tome su Kraljevske krune jedinstvene u gradu na Ibru, jer takav uspeh, do sada, nije uspeo da ostvari nijedan klub kolektivnog sporta iz grada na Ibru

Za mlade igrače i trenere Kraljevskih kruna danas je organizovan prjem u gradskoj kući. Primio ih je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je ocenio da su takav uspeh postigli svojim entuzijazmom, trudom i upornošću.

Pogledajte VIDEO:

Ponosni smo na vaš uspeh i potrudićemo se da uz podršku lokalne samouprave i u narednim godinama osvajate pehare i da donesete titulu i u seniorskoj konkurenciji –poručio je Terzić.

On je dodao da je predsednik kluba Srđan Ćosić – entuzijasta koji godinama pokušava da napravi respektabilan klub. Gradonačelnik Kraljeva zahvalio se i treneru Grejsonu iz Amerike, ali pre svega momcima i dvema devojčicama koja sa njima treniraju.

Srđan Ćosić, predsednik kluba Kraljevske krune je zahvaljujući se Gradu na podršci, izrazio očekivanje da podrška ni ubuduće neće izostati:

Zahvalio bih se i Savezu za školski sport, koji nam je omogućio da razvijamo američki fudbal sve ove godine. Za nas je najveći uspeh to što smo uspeli da uključimo veliki broj dece u ovaj sport.

Mihajlo Gajović, koji je kapiten za sve tri kategorije i MVP u kategoriji do 15 godina, pozvao je mlade da se priključe Kraljevskim krunama.

Dvanaestogodišnja Anđela Carcidu poklonila je u ime Kraljevskih kruna – loptu za američki fudbal gradonačelniku Kraljeva, ali će i lopta, i poklonjena medalja otići u Muzej sporta u nastajanju u prostoru Sportskog saveza Kraljevo

Članovi Kraljevskih kruna su, osim u sportu, primer i kao humanitarci, jer svoje sportske događaje pretvaraju u humanitarne, pa su tako nedavno, pred finalnu utakmicu u juniorskoj konkurenciji, pozvali sugrađane da umesto da kupe ulaznice – donesu slatkiše, slaniše, strip ili igračku. Od onog što je prikupljeno tom prilom – Kraljevske krune obradovaće mališane koji predstojeće novogodišnje i božićne praznike dočekuju u bolnici, kako bi bar malo i od srca, ulepšali put do ozdravljenja.

  M. M. D.