Paketomati Pošte na šest lokacija u Kraljevu i na jednoj u Vrnjačkoj Banji

Pametna dostava pošiljaka 24/7

Praktično rešenje za brzu i laku 24/7 isporuku pošiljaka, paketomat, preduzeće Pošta Srbije sada je aktivan na šest lokacija u Kralljevu, uz planirano širenje mreže.

Paketomati su dostupni korisnicima kod objekata kraljevačkih pošta na adresama – Trg Jovana Sarića 1, Obilićeva 69, Žička 38, Izletnička 4, Jovana Deroka 8 i Vojvode Stepe 45, a dostupan je i u Vrnjačkoj Banji kod Pošte 36210 Vrnjačka Banja, Nemanjina 8M.

Na paketomatu se mogu isporučiti pošiljke za koje je unapred plaćena poštarina (Post-ekspres, Novi paket, PE-BOX), na zahtev pošiljaoca prilikom adresovanja i predaje pošiljke na šalteru pošta ili prilikom preuzimanja pošiljke od strane dostavljača. Druga mogućnost je da primalac izvrši preusmerenje pošiljke na paketomat pozitivnim odgovorom na SMS ili Viber poruku dobijenu od Pošte Srbije, kojim pošiljku preusmerava na paketomat sa spiska paketomata.

Adresovanjem na paketomat korisnici mogu biti sigurni da će ih paketi čekati u izabranom paketomatu. Štede njihovo vreme, jer pakete mogu usmeriti na najbliže paketomate i preuzeti ih u vreme koje im najviše odgovara, uz mogućnost preuzimanja paketa 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Paketomat je jasno i prepoznatljivo obeležen, sa istaknutim uputstvom za upotrebu. Usluga je dostupna registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona. Podaci potrebni za preuzimanje pošiljke šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje pošiljke od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka pošiljka, odlazi do paketomata i korišćenjem aplikacije ili pozivom, otključava ga i preuzima pošiljku.

Korisnici koji se opredele za korišćenje aplikacije, aplikaciju Direct4.me App mogu preuzeti na Apple iOS app i Play prodavnici.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, sa anketom za korisnike o lokacijama za širenje mreže paketomata u svim većim gradovima širom Srbije, dostupne su na sajtu Pošte Srbije na OVOM linku.

*Foto – paketomati u Vrnjačkoj Banji, foto Pošta Srbije, Nenad Nerić