Iznenadna kadrovska “premetaljka”: Promena direktora „Direkcije“ i „Toplane“!

Na ubrzanoj vrtešci našli su se direktori JP za uređivanje građevinskog zemljišta i JEP „Toplana“. Neko je na toj vrtešci samo promenio mesto, neko sa nje ispao, a neko se vratio…

            Ljudi koji su van politike, pa čak i mi koji je kao novinari posmatramo iz relativne blizine, teško možemo i da zamislimo šta se prehodnih nedelja kuvalo, što u kraljevačkom SNS-u, što u vladajućoj koaliciji. Šta god da je, na sto je servirano na jučerašnjoj sednici Skupštine grada kroz promene direktora na čelu dva javna preduzeća.

            Direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović podneo je ostavku. Na njegovo mesto, kao v.d. direktorka, imenovana je Marica Mijajlović, koja je na tom mestu upravo i bila 2016. godine kad ju je zamenio Nestorović, a ona postala zamenica gradonačelnika Predraga Terzića. Na čelo JP „Kraljevo sada dolazi sa mesta predsednice Inženjerske komore Srbije.

Ostavku je podneo i najdugovečniji direktor nekog javnog preduzeća u Kraljevu Dragan Arsenijević, koji je na čelu „Toplane“ uz jedan kraći prekid bio gotovo 17 godina. Na direktorskom mestu je dugo bio kao kadar G17+, a u aktuelnoj koaliciji bio je predlog SPS-a. Nije kraj iznenađenjima – na Arsenijevićevo mesto za v.d. direktora postavljen je Aleksandar Nestorović!

Pošto ga je na današnjoj sednici Skupštine grada odbornik sa liste „Metla“ Ivan Matović više puta „prozivao“ kao bivšeg direktora i desnu ruku gradonačelnika Predraga Terzića, Nestorović je u jednom trenutku odgovorio:

Ne osećam se smenjenim, nikad se više u Kraljevu nije gradilo nego od 2016. godine. U Ovom trenutku inženjeri Direkcije vode investicije vredne milijardu dinara! Drago mi je da je Direkcija mesto u kom može da se promeni direktor, a da posao ne trpi, jer postoji tim ljudi. Nisam ničija „desna ruka“, ponosan sam na saradnju sa gradonačelnikom, jer smo se razumeli, a samo tako i može da se uradi sve ovo što smo uradili. Kad smo počeli saradnju budžet je bio 2,3 milijarde, a sada je 5,8 milijardi i to dovoljno govori šta smo sve uradili – rekao je Nestorović.

Šta će nadalje raditi Dragan Arsenijević za sada ne znamo. Intervju koji je prošlog oktobra dao za portal KRUG završio je rečima: „Dovoljno dugo sam direktor, voleo bih da dođe neko mlađi i još ako bi hteo da uči posao i da sluša stručne ljude, to bi bilo najbolje i za “Toplanu” i za građane Kraljeva.

U naslovu TEKSTA kojim smo najavili ovo zasedanje gradskog parlamenta istakli smo da ove godine predstoje promene bar 3 direktora, zašta će na sednici biti pokrenuta konkursna procedura, jer im ističu mandati. Kad, eto, na istoj sednici ekspresno nastade kadrovska rokada. Politička kuhinja je čudo jedno…

R. Vesković

1 komentar za naslov “Iznenadna kadrovska “premetaljka”: Promena direktora „Direkcije“ i „Toplane“!

  1. Dragan Arsenijević će, kao što je praksa pokazala u drugim javnim preduzećima, ostati u istoj firmi kao SAVETNIK novom direktoru, uz veću platu i ostalo. Tako je to u našoj političkoj kuhinji, svi hoće da promešaju, da ne zagori ……

Comments are closed.