Poziv za prijavu: Program socijalnog preduzetništva mladih

Dve najbolje ideje mladih koji imaju između 16 i 35 godina biće nagrađene sa po 3.000 evra za razvoj poslovanja

Četvrtu godinu zaredom, Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike (RISE) objavljuje poziv za prijavu za svoj program podrške mladim socijalnim preduzetnicima na Zapadnom Balkanu.

Ovogodišnji poziv za prijave traje do 1. oktobra. Inkubatorski program traži novu generaciju mladih ljudi između 16 i 35 godina sa Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Severna Makedonija, Crna Gora i Srbija) odlučnih da naprave razliku u svojoj zajednici. Da bi učestvovali u programu, timovi će morati pokazati:

– motivaciju da uče o socijalnom preduzetništvu i da se uključe u regionalni interkulturalni program;

– ambiciju da razviju konkretnu ideju sa društvenim uticajem;

– spremnost da uče od drugih u regionu.

RISE poziv za podnošenje prijava zatvara se 1. oktobra. Zainteresovani prijave mogu podneti ovde.

Od ideje do društvenog biznisa

Suština programa RISE Journey leži u podršci mladim ljudima na Zapadnom Balkanu da transformišu svoje ideje u održiva socijalna preduzeća.

Implementiran od strane šest lokalnih struktura koje deluju u regiji, RISE Journey nudi učesnicima devetomesečni program podeljen na poglavlje razvoja ideje i poglavlje rasta kroz inkubator.

Poglavlje razvoja ideja nudi mladim preduzetnicima niz kurseva, obuka, treninga, sastanaka i mentorski program koji im omogućava da svoje ideje transformišu u održive društvene i ekološke projekte. Na kraju ovog poglavlja, učesnici imaju priliku da predstave model socijalnog preduzeća, ističući njegov uticaj i održivost. Dve ideje koje najviše obećavaju biće nagrađene sa po 3.000€ za razvoj poslovanja i mobilnost, kao i pristup inkubacionom poglavlju.

foto – ilustracija Adam Winger, Unsplash