Predstavnici 10 turističkih agencija gosti Kraljeva

Turistička Organizacija Kraljeva, sa svojom uigranom strategijom i željom da istakne turističke blagodeti grada na Ibru, ponovo je ove godine organizovala specijalnu posetu za predstavnike deset istaknutih turističkih agencija. Cilj je bio predstaviti Kraljevo kao destinaciju koja zaslužuje mesto u njihovim turističkim programima. Ovakav oblik direktnog susreta sa predstavnicima turističkih agencija već je dugogodišnja praksa Turističke organizacije Kraljeva, a pokazao se kao izuzetno uspešna.

Cilj posete bio je da se gosti upoznaju sa novitetima u turističkoj ponudi Kraljeva, pre svega sa obnovljenim turističkim kapacitetima hotela Mineral u Bogutovačkoj Banji, Magliča sa impozantnom tvrđavom i sa tekućom revitalizacijom hotela Termal u Mataruškoj Banji. Uz prirodne lepote i gostoljubivost ovog kraja, uz dodatak kvalitetnih ugostiteljskih sadržaja poput restorana „Kapica” u Mataruškoj Banji, predstavnici agencija istakli su kako su uvereni da će Kraljevo privući pažnju turista.

Kraljevo ima izuzetan potencijal za razvoj domaćeg turizma. Bogutovačka i Mataruška Banja predstavljaju dragocen resurs koji nudi raznovrsne mogućnosti za posetioce. Naša zemlja obiluje mineralnim vodama, prirodnim lepotama, bogatom istorijom i kulturom, nadaleko je poznata i naša gostoljubivost, pa je važno istražiti i uživati u onome što nam je dostupno – ističe Bojan VukoviBojan Unković iz turističke agencije “Balkan Travel“.

Ova poseta predstavlja važan korak ka povećanju broja turista u Kraljevu. Igor Tešić, PR Turističke organizacije Kraljeva optimističan je u vezi sa budućnošću turizma u ovom gradu.

Očekujemo značajan porast broja noćenja u poređenju sa prethodnim godinama, a prošle godine on je bio skoro 200.000 noćenja. Verujemo da će obnavljanje kapaciteta u Bogutovačkoj (gde hotel Mineral već radi u punom kapacitetu) i Mataruškoj Banji dodatno doprineti ovom rastu broja poseta turista našem gradu – kazao je Tešić, izrazivši nadu da će tvrđava Maglič uskoro dobiti most, parking  i pasarelu koje bi ovu destinaciju, ocenio je, mogli da pretvore u jednu od najzanimljivijih turističkih destinacija u Srbiji.

Bojana Banković, predsednica upravnog odbora Udruženja turističkih vodiča Srbije istakla je da se Kraljevo i okolina nalaze na mestu bogate istorije, gde su još pre 2.000 godina Rimljani otkrili izvore termalnih voda.

Ova tradicija se nastavila kroz vekove, sve do današnjih dana. Imali smo izazove poput ratova ili raspadanja zemlje, ali se turizam i ponuda Srbije obnavljaju i aktiviraju, zahvaljujući ljudima koji su posvećeni očuvanju nasleđa i razvoju novih mogućnosti. Naša zemlja, iako često nedovoljno poznata među turistima, pruža neiscrpne mogućnosti za istraživanje. Dolazak turista, koji nisu samo penzioneri, kako se ponekad misli, već vrlo često i dobrostojeći pojedinci ili poslovni ljudi, koji jednom dođu službeno, a onda oduševljeni lepotama dolaze ponovo sa svojim porodicama, pruža neiscrpne mogućnosti za razvoj turizma. Zato konstantno dopunjujemo našu turističku ponudu novim sadržajima i doživljajima.

Predstavnici turističkih agencija imali su priliku i da se uvere kako teče obnova hotela Termal u Mataruškoj Banji, kao i da istraže lepote Magliča i Bogutovačke Banje. Ova poseta ne samo što predstavlja priliku za razmenu iskustava, već i za zajedničko stvaranje novih turističkih perspektiva u srcu Srbije.

   M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *