Preminuo Zoran Vukadinović

Bio je dobitnik Diplome zaslužnog građanina Kraljeva za 2018. godinu „za doprinos razvoju ratinskog kraja, ispoljenu hrabrost i humanost“, a 1988. i 2003. odlikovan je za najplemenitije podvige

U Kraljevu će sutra (petak, 29. septembar) u sali 1 Gradske uprave u 10.00 časova biti održana komemoracija povodom smrti Zorana Vukadinovića, koji je bio predsednik Mesne zajednice Ratina duže od dvadeset godina, predsednik Veća mesnih zajednica, potpredsednik opštine Kraljevo, odbornik u gradskoj Skupštini, poslanik u Skupštini Srbije, predsednik Fonda građevinskog zemljišta, predsednik Fonda puteva Republike Srbije, upravnik Carinarnice…

Zoran Vukadinović, koji je preminuo u svojoj sedamdesetoj godini, bio je i dobitnik Diplome zaslužnog građanina grada Kraljeva za 2018. godinu – za doprinos razvoju ratinskog kraja, ispoljenu hrabrost i humanost.

Predlagaći Vukadinovića za ovo priznanje – mesne zajednice Ratina, Musina Reka, Šumarice, Milakovac i Ribnica, u svom predlogu navele su da su „retki su ljudi sa tako bogatom radnom biografijom kao što je to slučaj sa Zoranom Vukadinovićem, diplomiranim pravnikom, a sada invalidskim penzionerom iz Ratine“:

Njegovi radni uspesi, može se reći i često podvizi, uglavnom i jesu ostvareni u ovom selu, ali vajdu od njegovih pregnuća imala su i druga brojna sela, naročito u vreme dok je Vukadinović bio predsednik Veća mesnih zajednica, potpredsednik opštine odbornik u opštinskoj skupštini, poslanik u Skupštini Srbije, predsednik Fonda građevinskog zemljišta, predsednik Fonda puteva Republike Srbije… Uspešno se ogledao kao organizator u oblasti sporta i kulture. Nekad se govorilo: gde zapne, samo pošaljite Zorana i stvar će biti rešena.

U dva navrata, 1988. i 2003. Vukadinović je bio među onima koji su odlikovani za

najplemenitije podvige. Između ostalog, iz zapaljenog sportskog aviona, koji je pao

u blizini njegove kuće, izbavljao pilota i kopilota. Zubima je kidao kaiševe kojima su oni bili privezani za sedišta. I sam je tada zadobio teške povrede i rane.

Dobitnik je Ordena zasluga za narod sa zlatnim vencem, Zlatne značke KPZ Srbije, Gramate SPC, Plakete Islamske zajednice Srbije i drugih priznanja za svoj rad“.

Od Zorana Vukadinovića na komemorativnoj sednici sutra će se oprostiti predstavnici lokalne samouprave, saradnici, prijatelji…