Prijem za pionirke ŽRK „Metalac“ koje su ponovo šampionke države

U finalu Državnog prvenstva u kategoriji Ž14, koje je održano u Kraljevu, ekipa Ženskog rukometnog kluba „Metalac“ iz Kraljeva savladala je nedavno Omladinski rukometni klub „Beograd“ rezultatom 15:11 (9:3) i postala šampion Srbije.

Kraljevačke pionirke su se, u svojoj uzrasnoj kategoriji – za devojčice 2008. godište i mlađe, izborile za prvo mesto u konkurenciji 12 ekipa i odličnim rezultatom pokazale da su bez premca u svom uzrastu. Pod vođstvom trenera Aleksandra Nestorovića, one su, najpre, savladale ekipe „Beograda“ i „Rume“, potom su pobedile beogradski „Junior“ u polufinalu, a u finalnom meču nadjačale su ORK „Beograd“.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je čestitao mladim nadama kraljevačkog rukometa na postignutom uspehu:

I ove godine pionirke ŽRK „Metalac“ su obradovale sve ljubitelje rukometa u gradu Kraljevu, a dokaz da se dobro radi u ovom klubu je još jedno osvojeno prvenstvo Srbije.

Prema rečima gradonačelnika, ovakav rezultat je još jedan pokazatelj da kvalitetan rad u Ženskom rukometnom klubu „Metalac“, daje odlične rezultate:

Podmladak ‘Metalca’ postao je jedan od najuspešnijih ženskih rukometnih klubova u Srbiji. Naš zajednički cilj jeste da, pored rezultata u mlađim kategorijama, napredujemo iz ranga u rang, kako bi ove devojčice uspele da postanu prvakinje Srbije u seniorskoj konkurenciji.

Na prijemu je bilo reči i o daljem obrazovanju budući da devojčice sada upisuju srednje škole.

Važno je da svi zajedno radimo na mogućnosti da otvaramo nove visoke škole i fakultete u Kraljevu kako bi ova deca mogla da, kada završe srednjoškolsko obrazovanje, pored toga što se bave sportom, nastave školovanje i na taj način uspeju da budu veoma uspešne sportistkinje, ali i akademski građani – naglasio je Terzić.

Trener ŽRK „Metalac“ Aleksandar izrazio je zadovoljstvo što ponovo zajedno proslavljaju titulu:

Na ovom istom mestu prošle godine smo bili na prijemu kao osvajači zlatne medalje u kategoriji devojčica do 12 godina, a ove godine smo osvajači na prvenstvu Srbije u kategoriji devojčica do 14 godina. Nadam se da ćemo se svake naredne godine družiti istim povodom. Ove talentovane devojčice svojim trudom, radom i ponašanjem pokazale su šta sve treba da ima jedan sportista i zato ostvaruju odlične rezultate.

Prema njegovim rečima, cilj kluba je da u narednom periodu budu prepoznatljivi i po mlađim kategorijama, a od naredne godine i po prvoj ekipi koja će, kako se nada, ući u rang više.

Kapiten Ženskog rukometnog kluba „Metalac“ Teodora Leković je istakla da je tim cele godine naporno trenirao da dođe do ovog cilja i taj trud se isplatio jer su postale prvaci države.

Prvoplasirana ekipa – ŽRK „Metalac“ dobila je medalje i šampionski pehar. Naša rukometašica Lena Andrić dobitnik je priznanja za najkorisniju igračicu Državnog prvenstva, a među rukometašicama koje su odabrane u idealnu postavu prvenstva je i kraljevačka rukometašica Mia Đekić.

izvor: zvaničan sajt grada Kraljeva

fotografije: Vladimir Vasić