Reč preduzetnice Ljupke: Dečiji dodatak svakom detetu!

Državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju danas je obišla porodicu Ljupke Janić iz Žiče, koja ima troje dece i vlasnica je mlekare

            Ljupka Janić iz Žiče je, rekli bismo, „Žena Zmajica“: preduzetnica je – vlasnica Mlekare „Janić“, majka je troje dece – od 14, 11 i 5 godina, glavna je domaćica u kući, sekretarka je Udruženja poljoprivrednica „Dukat“. Porodicu ove mlade žene danas su posetili državna sekretarka Ministarstva za porodicu i demografiju Milka Milovanović Minić i gradonačlenik Kraljeva Predrag Terzić.

            Ljupka Janić je mlekaru osnovala pre pet godina, ima dve stalno zaposlene radnice, koje takođe imaju po troje dece. Zato je odlična sagovornica za priču o natalitetu:

            – Kod mene nije bio presudan finansijski faktor kada smo se odlučivali za decu. Kada sam rodila prvo dete, ćerku Nataliju, ni suprug ni ja nismo imali stalno zaposlenje, čak ni za drugo dete, Dušana, a kad smo planirali treće dete, Pavla, tek smo otvarali mlekaru, počela sam da radim posle mesec dana… Presudna je bila želja da imamo troje dece.

Ljupka Janić sa državnom sekretarkom

            Na pitanje kako bi, po njenom mišljenju, država i Grad mogli da pomognu porodicama, Ljupka Janić kao iz topa odgovara:

            – Bilo bi poželjno kada bi svako dete imalo pravo na dečiji dodatak!

            Ljupka kaže da joj znači to što je vlasnica kartice „3 Plus“, pa ostvaruju popuste u nekim prodavnicama. Ističe i značaj posredne pomoći, pa hvali Grad što je asfaltirao put do njene mlekare. A na pitanje kako sve postiže i kako izgleda njen dan, odgovara:

– Uvek nešto ostane za sutra, nikad ne uradim sve što sam planirala za taj dan, ali vodim računa da svaki dan svakom detetu posvetim vreme. Kod nas proizvodnja traje do 4 popodne i u tom periodu nisam u mogućnosti da bude sa njima, a posle 4 kombinujemo vreme, idemo svaki dan u šetnju, zajedno obavljamo neke poslove.

            Pre posete porodici Janić u Žiči dravna sekretarka Milka Milovanović Minić i je sa gradonačelnikom Predragom Terzićem i saradnicima održala radni sastanak na kome je bilo reči o merama koje Kraljevo preduzima kao pomoć porodicama sa decom, kao i o planovima Ministarstva za promenu negativne demografske slike Srbije. O tome možete čitati u tekstu Šta priprema Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju?

R.Vesković

1 komentar za naslov “Reč preduzetnice Ljupke: Dečiji dodatak svakom detetu!

Comments are closed.