Promocija romana „Nevidljiva družba“ Muharema Bazdulja u Kraljevu

“Kada ga u mrklom mraku pritisnu bol i nedostatak daha, junaku “Nevidljive družbe”, dotadašnji život počinje da se odvija pred onim unutrašnjim okom koje neki zovu dušom”

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo sutra (četvrtak, 21. septembar) organizuje promociju novog romana Muharema Bazdulja „Nevidljiva družba“. Roman je napisan u jednoj rečenici, prema priznanju autora, u doba zatvaranja u vreme korone:

Bilo koji iole duži tekst da pišete, dakle, praktično svaki koji ne napišete iz jednog puta, odnosno iz cuga, uvek postavlja ponajveći problem u momentu kad mu se tek vraćate. Kad pišete, vi ste u svetu teksta, a onda se iz njega vraćate u svet stvarnosti.“

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977) pisac je, novinar i prevodilac. Pre „Nevidljive družbe“ objavio je još osam romana. Njegovi romani su objavljeni i u prevodima na engleski, nemački, poljski, bugarski i makedonski jezik.

Osim romana,Muharem Bazdulj piše kratku prozu, eseje ipublicistiku. Pojedine njegove priče i eseji prevedeni su na petnaestak jezika.

Program će se održati u dvorištu Francuske kuće u 19 časova, a u slučaju lošeg vremena u Svečanoj sali Gradske uprave.

foto Nebojša Mandić