Samit sportskih novinara Balkana

U Sobranju Makedonije susret sportske „sedme sile“

U Skoplju glavnom gradu Makedonije održan je samit sportskih novinara Jugoistočne Evrope kojem su prisustvovali delegati udruženja Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Srbije i domaćina Makedonije.

Srbiju je predstavljala četvoročlana delegacija: Zorica Djoković i Dragan Pejić (Užice), Ljubomir Vranić (Nova Varoš) i Stole Petković (Kraljevo). Samit je održan u velikoj Sali Sobranja Makedonije, a pored delegacija zemalja Balkana prisustvovali su i mladi sportisti iz zemlje domaćina. Jedna od centralnh tema bili su upravo oni koji su tek zakoračili na sportske staze.

Predsedavajući i glavni voditelj bio je legendarni novinar Boško Trpeski, a zapažena izlaganja imali su Božidar Maljković i Vasil Tupurkovski, predsednici Olimpijdkih komiteta Srbije i Makedonije.

Na samitu su dodeljena spriznanja zaslužnim sportistima Makedonije, medju kojima je bio i čuveni plivački maratonac Diki Bojadži.

Posle svega, usledilo je i obavezno druženje kojem se pridružio i nekadašnji veliki as, višestruki reprezentativac Jugoslavije Vladimir Bogojevski, sada predsednik Sportskog saveza Makedonije.

  Stole Petković