„Sidža“ obeležava rođendan uz „Adam“ i „Atomce“

Tvorci „Sidže“ pozivaju sve „Sidžovce“ da zajednički obeleže četvorogodišnjicu nesvakidašnjeg časopisa o „duhu i dušama jednog grada“

Sidža je žargonski sinonim za vrućinu i vreline leta na obalama Ibra, a ujedno je i naziv časopisa o Kraljevčanima i Kraljevu, kao dobrodošla metafora usijanih emocija generacija Kraljevčana koji pamte „bolje dane iz tamo nekih godina“, kada je Kraljevo bilo centar nijhovog sveta.

I tako je pre četiri godine, primereno duhu sadašnjeg vremena, najpre nastala Sidža Group gde drugde nego na Fejsbuku. Grupa danas broji oko 26.000 aktivnih članova, naših ovdašnjih Kraljevčana, ali i onih rasutih širom planete. Ubrzo je nastao istoimeni mesečni časopis koji čuva uspomene na Kraljevo kojeg više nema, donosi zanimljive priče iz grada na Ibru i njegove okoline, podseća na anegdote sa kraljevačkim šarmom, piše o onima koji su ostavili trag ili su tu da bi ga ostavili… Besplatni primerci časopisa obično se „razgrabe“ prvih dana po objavljivanju, pa zbog onih čitalaca kojima nedostaju pojedini brojevi, svakog juna i decembra štampaju se specijalizovana izdanja „Sidža 6 u jedan“.

Tvorci „Sidže“ Jovan Antonić i Dragan Blagojević pozivaju sve „Sidžovce“ da zajednički obeleže četvorogodišnjicu nesvakidašnjeg časopisa o „duhu i dušama jednog grada“ koji opstaje zahvaljujući etuzijazmu tvoraca i grupe njihovih prijatelja, kraljevačkih preduzetnika, koji im pomažu koliko i kad mogu.

Predstojećeg 14. decembra „Sidža“ obeležava četvrti rođendan u klubu Passage. Ovu svečanost uveličaće kraljevački bend „Adam“ sa svojim autorskim pesmama, a kao šlag na rođendanskoj torti biće kultni bend „Atomsko sklonište“ sa Brunom Langerom, osvedočenim prijateljom Kraljeva i Kraljevčana.

Svi posetioci će uz ulaznicu koja košta 900 dinara (u cenu je uračunato jedno piće) dobiti i rođendanski decembarski primerak časopisa „Sidža“.

Inače, ulaznice mogu da se kupe u kafeima Rio, Thrill bar, Passage i u Sofist kiosku kod Doma društvenih organizacija.