Skijanje na Goču, proradio ski-lift!

Posle šest godina na Goču ponovo radi ski-lift. Juče je pušten u probni rad, sredinom nedelje biće i zvanično u upotrebi, a do tada vožnja ski-liftom biće besplatna!

Većina nas kraljevačkih skijaša prve skijaške korake – čuveni plug i kobajagi kristijanije – napravila je na Goču. Tako je bilo do pre šest godina kada je stari ski-lift sa rukohvatima razmontiran. Ali tako će, nadamo se, ponovo biti od ovog vikenda, pa zauvek.

Pretprošle godine na „maloj stazi“ u neposrednoj blizini hotela „Dobre vode“ montiran je ski-lift tipa „tanjiraš“, ali sve do sada nije pušten u rad zbog administrativnih zavrzlama. Srećom, svi papiri su najzad stigli i na stazi dugoj nešto više od 300 metara ski-lift je od juče – u probnom radu.

Polazna stanica “tanjira” na Goču (foto: Darko Milovanović)

Ski-lift će probno raditi i sutra (nedelja) i narednih dana, a sredinom sedmice biće i zvanično pušten u rad. Do tada će vožnja ski-liftom biti besplatna, rekao je za portal KRUG direktor Dečijeg odmarališta Goč Ivan Milić.  

Za sada sve odlično funkcioniše, i ski-lift i tabač, koji nam je nedavno stigao. Mislili smo i o bezbednosti skijaša, pa smo obezbedili dežurstvo tročlanih ekipa Crvenog krsta. Do zvaničnog putštanja u rad, a to će biti sredinom naredne sedmice, vožnja ski-liftom je besplatna. Nakon toga cena dnevnog ski-passa biće 800 dinara za odrasle, 700 dinara za decu, noćna vožnja 1.000 dinara, za članove organozovanih grupa od 20 i više članova cena će biti 600 dinara po osobi – ističe Milić.

Novi ski-lift i uređenje staze koštali su 35 miliona dinara, od čega je grad Kraljevo uložio 20 miliona, a 15 miliona Ministarstvo turizma. Ivan Milić kaže da su ovih dana kapaciteti Dečijeg odmarališta popunjeni i da u objektima ove ustanove boravi oko 300 gostiju. Oni koji su juče bili na Goču kažu da je sve lepo funkcionisalo, osim parkiranja, jer niti je dovoljno mesta, niti postoji kakav red. Oni koji kasnije pođu na skijanje trebalo bi da računaju da će malo i pešačiti.

R.V.