Juniorke „malenih“ superiorne u svojoj grupi

U osam odigranih kola ostvarile su isto toliko ubedljivih pobeda, pokazavši da u dosadašnjem, ligaškom delu prvenstva, nisu imale sebi dostojnog rivala

Ženska juniorska košarkaška selekcija Kraljeva osvojila je prvo mesto u svojoj grupi koja obuhvata Raško-kosovski region i Region Zapadne Srbije.
U osam odigranih kola ostvarile su isto toliko ubedljivih pobeda, pokazavši da u dosadašnjem, ligaškom delu prvenstva, nisu imale sebi dostojnog rivala.
Večerašnja utakmica za ekipu Kraljeva nije imala takmičarski značaj.

ŽKK Kraljevo – ŽKK Šabac 90 -36
(23-14,  30-1, 19-9, 18-12)

Ostvarenom pobedom, juniorski tim ,,malenih”, potvrdio je, već osvojeno, liderstvo na tabeli svoje regionalne grupe.
“Malene” su prvu četvrtinu započele u nešto izmenjenom sastavu, što je i bio razlog slabijeg starta. Početno vođstvo Šapčanki, tek je na trrenutak gošćama ulilo nadu da mogu biti ravnopravan rival. Već polovinom prve deonice na parketu je bila formirana uobičajena petorka, što je i bio znak za pokretanje kraljevačkog „brzog voza”. U drugoj četvrtini ekipa Tamare Bajić je protivniku dozvolila da uknjiži tek jedan poen, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 53-15.
Drugo poluvreme nije donelo promenu u već postavljenom odnosu snaga. Sa ostvarenih 10 poena prednosti u trećoj i još šest u poslednjoj četvrtini, mlade Kraljevčanke su meč rutinski privele kraju rezultatom 90-36.  Zanimljivo je da je ekipa Šapca za ovaj meč imala tek šest igračica na raspolaganju. Usled kadrovskih problema i umora koji ovu ekipu dosta brzo sustiže, od gostujućeg tima se nije moglo puno više ni očekivati.
.
Kapitenka Anđela Janić je sa 15 uknjiženih poena bila bolja od ostalih u ekipi Kraljeva, dok su je sa dvocifrenim učinkom pratile Andrea Nedeljković sa 14 i Todorović Sofija sa 11 poena.
Kraljevčankama sada predstoji zasluženi odmor, a od 5. do 7. maja očekuje ih nastup na završnom turniru koji okuplja osam pobednika regionalnih grupa. U ta tri dana, Srbija će dobiti juniorskog šampiona države, i ne treba sumnjati da će „malene”, u tom rangu takmičenja, biti suočene sa daleko jačom konkurencijom.

*tekst i foto: Aleksandar Raković