Ministar sporta u poseti Ušću, Studenici i Kraljevu

Cilj posete bio je da se vidi kakvo je stanje u Kraljevu u pogledu sportske infrastrukture, organizacije sporta i uslova za fizičko vaspitanje, sport i rekreaciju

Ministar sporta Zoran Gajić posetio je danas Ušće, Studenicu i Kraljevo zajedno sa državnim sekretarom Markom Kešeljem i posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem,. Zajedno sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, njegovim pomoćnikom za sport Milošem Simovićem i rukovodiocem Školske uprave Kraljevo Bojanom Marinković, oni su obišli osnovne škole „Milun Ivanović“ u Ušću i „Stefan Nemanja“ u Studenici, kojima je Ministarstvo doniralo sportsku opremu i rekvizite – odbojkaške, košarkaške, rukometne i fudbalske lopte, golove za rukomet sa mrežama, staklene table i zglobne obruče za košarku.

Poseta Ušću – foto V. Vasić

Ministar Gajić ocenio je da je hala u Ušću ju dobrom stanju, da se održava i prepuna je sportskih sadržaja:

U Studenici su napravljeni tereni na otvorenom i zaista postoje svi uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i za rad školskih i klupskih sekcija. Tereni pod obalom u Kraljevu su, po meni, jedinstven prostor u Srbiji, jer na jednom mestu postoji sportski centar i tereni na otvorenom koji su, iako se vidi da se još radi, u fenomenalnom stanju. Ovde zaista postoje fenomenalni uslovi za bavljenje sportom.

Zoran Gajić, ministar sporta

On je apelovao na sve koji rade u sistemu sporta, i profesore i nastavnike fizičkog vaspitanja, da što više svojih sadržaja – treninga, časova, nastave –  održavaju na otvorenom

U prethodnom sazivu Vlade Srbije, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta rekonstruisali smo terene za odbojku, košarku i fudbal pod obalom, a dobili smo i sredstva za izgradnju tri teretane na otvorenom – jedne koja se nalazi pod obalom, druge na Beranovcu i treće u Borićima. Uveren sam da ćemo u budućnosti uspeti da zajedno sa Ministarstvom sporta realizujemo i druge projekte, a sigurno je da kraljevački sportisti to zaslužuju – istakao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i podsetio na trenutne uspehe kraljevačkih sportista, jer su košarkašice ŽKK Kraljevo ligaški deo sezone završile na drugom mestu, rukometaši su drugoplasirani u Drugoj rukometnoj ligi i pretenduju da se plasiraju u najviši rang.

dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva

Košarkaši Sloge su zadržali status ABA 2 ligaša i opstali u Košarkaškoj ligi Srbije, a očekujem da ćemo u budućnosti imati još više uspeha i u odbojci jer naši odbojkaši su na vrhu tabele Odbojkaške lige Srbije – kazao je Terzić.

Novi predsednik Sportskog saveza Kraljeva Aleksandar Daišević ocenio je da u Kraljevu od 2015. traje konstantan napredak na izgradnji sportske infrastrukture:

Počelo je od nove sportske hale, rekonstrukcije atletskog stadiona, velikog broja dečjih igrališta na prostoru celog grada, do potpune rekonstrukcije terena pod obalom, koji su ovom delu grada, ali i gradu u celini. Ova poseta nam znači i zato što je izražena želja da se razgovara sa Sportskim savezom grada Kraljeva kao krovnom sportskom organizacijom u našem gradu, jer ima mnogo tema za razgovor, budući da d Kraljevo nije završilo priču kada je sportska infrastruktura u pitanju.

Aleksandar Daišević, predsednik Sportskog saveza Kraljeva

Daišević je podvukao da Kraljevu nedostaju zimski bazen, fudbalski stadion:

Želimo da sve te stvari u godinama koje dolaze ovaj grad dobije zarad dece koja će i na ovim terenima izrastati u buduće olimpijske šampione.

Poseta Kraljevu je završena obilaskom sportskih terena pod obalom, Atletskog stadiona i kuglane „Ljubinko Kočović“ i sastankom u Sportskom savezu Kraljeva.

One thought on “Ministar sporta u poseti Ušću, Studenici i Kraljevu

  1. Cuo sam da ima negde dobar losos da zameze… A i curetine bogami 😉

Comments are closed.