SRCE Kraljevo: Privremeni organ i raspisivanje lokalnih izbora ili možda?

„Hoće li izbora biti – videćemo do 28. oktobra: mi smo za njih spremni i znamo šta je posao ozbiljnih političara, a šta je posao estrade“, poručuju iz kraljevačkog odbora ovog pokreta

U Kraljevu je 28. septembra, kao i u još 60 gradova i opština u Srbiji pokrenuta procedura da se 17. decembra održe i lokalni izbori, zajedno sa mogućim parlamentarnim, beogradskim, pokrajinskim i to podnošenjem ostavke gradonačelnika, smatraju članovi Gradskog odbora Pokreta Srbija Centar (SRCE), Kraljevo. Na konferenciji za novinare oni su ocenili da ćemo to hoće li izbora biti – videti do 28. oktobra.

Do tada postoji zakonska obaveza da Skupština grada izabere novog gradonačelnika ili će, ako do toga ne dođe, biti uveden Privremeni organ i raspisani izbori – poručila je Verica Milanović.

Prema mišljenju članova Gradskog odbora Pokreta SRCE, „očigledno je da ni gradonačelnik Kraljeva, a ni ostali to nisu dobrovoljno uradili“:

Došao je nalog iz centrale Srpske napredne stranke, kako bi se skrenula pažnja sa potpunog fijaska politike prema Kosovu, spoljne politike, mogućeg uvođenja sankcija Srbiji, sa katastrofalnog pada životnog standarda građana. Ništa od ovoga nije zabrinulo aktuelnu vlast. Tog istog dana. Nadzorni odbor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo doneo je Odluku o izmeni Programa održavanja i asfaltiranja javnih puteva i saobraćajnica, što je Gradsko veće usvojilo zajedno sa preusmeravanjem sredstava za tu namenu, pa su naprednjaci sada spremni da krenu sa svojom kampanjom asfaltiranja puteva bez ikakvog plana i opravdanosti, a prema lojalnosti članova koji žive u tim ulicama, sa bratskim i kumovskim firmama i kvalitetom izvođenja radova takvim da će asfalt debeo kao oblanda trajati do prve kiše – smatraju u kraljevačkom odboru Pokreta SRCE:

Kampanja ima i veseliji deo, ocenjuju oni, a to je „organizovanje narodnog veselja pod šatrama u kraljevačkim selima“. Gradski funkcioneri smatraju da je „potrebno da se ljudi druže, da zaborave na brige i koliko ko ima platu, da je to idealna prilika da se građani ispoštuju i da se razgovara uz muziku“, istakla je Verica Milanović:

Dok poljoprivrednici, stočari i ostali pod šatrama uz muziku treba da zaborave da je vlast SNS-a uništila selo, Gradsko veće daje saglasnost da se deo sredstava iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike iskoristi za odlazak poljoprivrednih proizvođača na Sajam poljoprivrede u Veroni (Italija). Hoće li tamo ići poljoprivredni proizvođači, sa partijskom knjižicom kao obaveznim uslovom i koja će korist biti, ostaje da vidimo. Iz iskustva proteklih 11 godina nikakva korist, samo šteta – procenjuju u kraljevačkom odboru Pokreta SRCE.

Oni navode i da su spremni za izbore, iako smatraju da „spajanje parlamentarnih i lokalnih izbora ide na štetu demokratije i stvarne volje naroda na lokalu, jer republičke teme apsolutno preklapaju lokalne“.

Kako su obećali, u narednom periodu građanima će predstaviti svoje viđenje lokalne javne politike, programe oporavka privrede, poljoprivrede i podizanja životnog standarda građana:

To je posao ozbiljnih političara, a ne da zabavljaju narod, to je posao estrade – poruka je Pokreta SRCE Kraljevo.

    M. M. D,