Šta se to radi na Ibru? (VIDEO)

U toku je izrada 4 pošljunčana napera koja bi trebalo da štite levu obalu i da na proleće budu osnova za nasipanje peska i uređenje gradske plaže. Zašto se ovo radi u septembru?

            Veliku pažnju javnosti ovih dana izazvali su radovi koji se obavljaju u koritu i na levoj obali Ibra na prostoru između splavova i gradskog bazena. Šljunak se odvozi, dovozi, a kako saznajemo od direktorke JP za uređivanje građevinskog zemljišta Marice Mijajlović, sve to deo je uređenja gradske plaže. Prema ovom projektu, za ovu godinu predviđena je izrada 4 šljunčana naperaregulacionih prepreka u rečnom koritu, kao i izgradnja rampe za kolica sa betonskog bedema da bi se dečijim i invalidskim kolicima moglo prići do same reke.

            – Za ove radove predviđena su 4 miliona dinara, od toga 1,5 miliona za rampu, izvođač je preduzeće „Zapadna Morava“. Naredne godine trebalo bi da između ovih šljunčanih prepreka bude nasut pesak, čime ćemo dobiti lepu gradsku plažu.

POGLEDAJTE VIDEO:

            Prve šljunčane prepreke urađene su septembra prošle godine i o tome smo pisali u tekstu Novi izgled gradske plaže? Ondašnji direktor JP-a za uređivanje građevinskog zemljišta rekao je tada da ovi naperi treba i da zaštite levu obalu Ibra, koju je reka počela da potkopava u delu kod teniskih terena.

Tekst smo tada završili pomalo skeptično rečenicom „Jedno je šta ćemo o ovoj zamisli reći mi, Kraljevčani, a drugo šta će “reći” Ibar. Njegova je poslednja“ i bili smo u pravu – Ibar je, naravno, odneo najveći deo kameno-šljunčanih ispusta napravljenih pre godinu dana! Da li će to isto zadesiti i ove napere?

Verujem da su ljudi koji su stručni za ovakve radove i koji su uradili projekat, posao uradili kako treba. Moj plan za narednu godinu je da dinamiku radova prilagodimo potrebama građana pri korišćenju javnih prostora: ako uređujemo plažu, da to radimo s proleća, uoči sezone – kaže direktorka Marica Mijajlović, koja je na čelo preduzeća došla pre tri meseca.

Nadajmo se da će naredne godine zaista moći da se vidi ulepšana gradska plaža. Doduše „plaža“ koja zvanično to i nije, ali je svakako mesto na kome veliki broj Kraljevčana provodi leto.

R.V.

3 komentara za naslov “Šta se to radi na Ibru? (VIDEO)

  1. Pola grada im nema rešenu kanalizaciju a oni prave plažu možda pojedini i vole da se kupaju u g……tj fekalijama što bi rekli domaće i naše

  2. Pitajte novog stranackog vojnika na celu drzavnog preduzeca sta je sa decijim parkicima koje je njen prethodnik obecao da ce srediti pocetkom proslog proleca?

Comments are closed.