Stamenković: „Dositejeva je kraljevački Bejrut“ (VIDEO)

Kandidatkinja iz Kraljeva za narodnu poslanicu liste Ujedinjeni za pobedu Srbije, smatra da je višegodišnje kašnjenje projekta Urbana regeneracija (tokom kojeg je do sada izgrađena samo jedna zgrada), „slika i prilika aktuelne vlasti“

„Dobrodošli u Bejrut . Dobro ste čuli, ovo je kraljevačko geto koje mi od milja zovemo Bejrut“, reči su kojima je Zorica Stamenković, kandidatkinja iz Kraljeva za poslanicu liste Ujedinjeni za pobedu Srbij,e započela današnju konferenciju za novinare „na terenu“ – u Dositejevoj ulici, između jedne nove i bloka starih zgrada koje čekaju rušenje zbog izgradnje bloka od ukupno četiri zgrade u okviru projeta Urbana regeneracija.

Nažalost, naprednjačka vlast je uspela da upropasti sve, i ono malo što smo imali ovde. Od ovoga su napravili smetlište, prostor koji je opasan po život ljudi i dece koja žive ovde. Ne razumem: ako dobiješ novac, idejni projekat, 96% potpisanih predugovora, kako nisi sposoban za 10 godina da napraviš samo četiri zgrade?

Pogledajte VIDEO:

Stamenković je dodala da je to „slika i prilika Kraljeva, ali slika i prilika cele Srbije i aktuelne vlasti“:

Oni su za ovih deset godina uspeli da završe samo jednu zgradu i to pod velikim znakom pitanja da li je završena kako treba, jer je zgrada „na mišiće“ prošla tehnički prijem, pre svega zato što neko ko je vršio nadzor ili ga nije vršio, a dobio je pare za to – nije odradio svoj deo posla. Zato su dozvolili podizvođačima da montiraju pumpu za grejanje koja može da „dobaci“ grejanje samo do trećeg sprata, a zgrada ih ima šest. Zato su dozvolili da ostanu trotoari nezavršeni, zato su dozvoliš da imamo nezatvorene šahte u koje može da upadne neko dete, zato su dozvolili da se godinu dana razvlači preseljenje i stvaranje uslova za početak druge faze. U međuvremenu – tender za drugu fazu je propao – kaže Stamenković.

stara i nova zgrada u Dositejevoj ulici u Kraljevu

Ona je poručila da su svi građani isti, jer svi plaćaju porez:

Treba da budemo podjednako zaštićeni i podjednako zbrinuti. Neka se građani 3. aprila  zamisle da li ova vlast zaslužuje njihovo poverenje. Pozivam sve građane koji slobodno misle i sve koji se plaše, da shvate da nema mesta strahu – poručla je Stamenković, iskoristivši priliku da građane pozove da glasaju za listu Ujedinjeni za pobedu Srbije koja je na parlamentarnim izborima na broju 5, a predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša ima na broju 4.

M. M. D.