Stoni tenis: Titula Vlajkoviću iz vrnjačkog „Goča“

Stonoteniski klub Spin art bio je domaćin turnira na kome je učestvovalo šesnaest takmičara, uglavnom drugoligaških igrača. Pristigli su tako stonoteniseri iz Čačka, Leposavića., Leška, Čačka, Kraljeva i Beograda. Očekivao se i dolazak predstavnika iz Kragujevca, ali su ih blokade na putevima u tome sprečile.

Igrači su bili rasporedjeni u dve grupe a posle četiri sata efektivne igre stiglo se do, najpre polufinalnih, a potom i finalnih mečeva. Najuspešniji takmičar bio je Željko Vlajković član Goča iz Vrnjačke Banje, ekipe koja je ostvarila plasman u Drugu ligu. On je bio uspešniji od talentovanog Stefana Mijailovića iz Leposavića.

Pobednička trojka – Vlajković u sredini – Mijailović i Spasojević – foto Stole Ptetković

Zanimljiv susret za treću poziciju privukao je takđje veliku pažnju. Naime, megdan su podelili otac i sin Viktor i Uroš Spasojević iz Beograda. Pobeda i bronzana medalja pripala je ocu Viktoru.

Viđeni su zanimljivi, uzbudljivi i do kraja neizvesni mečevi. Odličan organizator, kao i uvek, bio je stonoteniski klub Spin art koji je u prošloj sezoni ostvario veliki uspeh plasmanom u drugoligaško društvo  Za takozvano „treće poluvreme“ odnosno druženje, postarala se porodica Marka Matovića, predsednika ovog kluba, na čijem se imanju i nalazi prelepa sportska hala specijalno izgrađena za igru i takmičenja u ovom sportu.

Tekst i foto: Stole PETKOVIĆ