Svesrpski atletski kup u Kraljevu

Sportski savez Kraljeva organizovao je na atletskom stadionu Svesrpski atletski kup povodom obeležavanja Dana srpskog jednistva, slobode i nacionalne zastave.

Treći po redu Svesrpski kup (prethodni domaćini bili su Trebinje i Novi Sad) okupio je atletske ekipe iz Beograda, Centralne Srbije, Vojvodine, sa područja Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Ovogodišnji Svesrpski atletski kup okupio je više od 100 takmičara iz pet sportskih saveza, koji su se takmičili u disciplinama: skok udalj, skok uvis, bacanje kugle, bacanje koplja, štafeta 4 x 400 metara, trka na 100, 400, 800 i 3.000 metara.

Oni se takmiče u različitim disciplinama promovišući srpsko jedinstvo i slobodu, a ja očekujem da ćemo i u narednim godinama biti organizatori ovakvih manifestacija. Raduje što su, osim takmičara sa nama danas i deca iz kraljevačkih osnovnih škola, a tribine su pune – istakao je na svečanom otvaranju gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

I Duško Ivičić, predsednik Atletskog saveza Republike Srpske izrazio je nadu da će, sa godinama, Svesrpski atletski kup biti još masovniji i kvalitetniji.