Teniski projekat kao dodatni čas fizičkog vaspitanja

Organizatori žele da na ovaj način deci približe teniski sport, da ih „zaraze’’ tenisom i sportom uopšte

Već treću godinu zaredom u 25 osnovnih škola u Srbiji sprovodi se projekat „Tenis u osnovnim školama’’, koji su osmislili profesor Stevan Karović i sekretar Teniskog kluba ’’AS-NS’’u Vrnjačkoj Banji Nela Spasojević.

Na terenima TK ’“AS-NS’’ u Sportskom centru „Karović’’ održan je 19. po redu teniski turnir učenika prvog i drugog razreda. Učestvovale su osnovne škole „Popinski borci“ ’i „Piskavac“ iz Vrnjačke Banje i OŠ „Mlados“’ iz Vrnjaca. Ovaj projekat postoji kao dodatni čas fizičkog vaspitanja za učenike pomenutih razreda – kaže Nela Spasojević.

Učenici osnovnih škola u Vrnjačkoj Banji zaljubljeni u tenis

Učenici prvih razreda su se ove godine takmičili u dve discipline, dok su učenici drugog razreda prvi put igrali mečeve na pravim teniskim terenima, uz adekvatnu opremu i mreže prilagođene njihovom uzrastu, ali i po pravilima Teniskog Saveza Srbije,kaže Nela Spasojević.

Ove godine su u odnosu na prošlu godinu dominirali dečaci. Učenici prvog i drugog razreda  pomenutih osnovnih škola moći će da dolaze besplatno na treninge tokom celog jula u dogovoru sa njihovim nastavnicima.

Želimo da na ovaj način deci približimo teniski sport, da ih njime „zarazimo’’ i sportom uopšte. Vidim da su zainteresovani i da vole da igraju tenis. Naš Teniski klub i ove godine za seniore i juniore u Sportskom centru „Karović’’ od 6. avgusta organizuje TSS TOUR, koji se boduje  i za UTR listu – pojašnjava Nela Spasojević.

Dragan Ivanović