U Kraljevu večeras koncert Nacionalnog hora AVIA Arhangeli

Biće to prvi nastup u gradu na Ibru Nacionalnog hora “AVIA ARHANGELI” nastalog udruživanjem nekoliko udruženja  među kojima je i Zaviččajno društvo „Stara Pavlica“ iz Kraljeva

U Kraljevu je sredinom marta konstituisan Upravni odbor Nacionalnog hora “AVIA ARHANGELI” nastalog udruživanjem u konzorcijum udruženja: TELOK, Arhangeli Srbija, Zavičajnog društva „Stara Pavlica“, KUD „Radiša Poštić“ i KIC Prestonica. U rad hora uključeno je 15 lokalnih samouprava iz pet okruga.

Večeras (četvrtak, 6. april) u 19 časova, Nacionalni hor “AVIA ARHANGELI” prvi put će nastupiti pred kraljevačkom publikom pod dirigentskom palicom akademika Vojislava Spasića u svečanoj sali Doma Vojske Srbije.

Deo koncerta će biti posvećen poručnicima Željku Savićeviću i Siniši Radiću koji su poginuli časno braneći SR Jugoslaviju od NATO agresije.

Akademski vokalno instrumentalni ansambl ,,Arhangeli“ osnovan je na Božić 2015. godine, na zajedničku inicijativu profesora Vojislava Spasića i Milana Marića. Ansambl u svojoj organizaciji pre svega ima odsek pevanja na kome je mentor prof. mr Vojislav Spasić, istaknuti vokalni pedagog i operski pevač.

Arhangeli su za osam godina postojanja nastupili na nekoliko stotina 200 koncerata i pojedinačnih nastupa u mnogim gradovima Srbije. Članovi „Arhangela“ dobitnici su nagrada na više od 100 međunarodnih i domaćih takmičenja solo pevača, a u svom sastavu imaju pevače svih žanrova: solo pevanje, pop, jazz, rock, RNB, etno, narodna muzika…

M. M. D.