U Obrvi pet sela proslavilo Dan škole „Dragan Đoković Uča“

U programu „Bitno je očima nevidljivo, samo se srcem dobro vidi”, učestvovalo je 140 učenika (od ukupno 228) i mališani iz tri predškolske grupe

Obeležavajući dan svoje škole „Dragan Đoković Uča“ uz Obrve, učenici i učiteljice nižih razreda iz izdvojenih školskih mesta pripremili su priredbu koju su izveli u Domu kulture u svom mestu.

Učinili su ro sa željom da na najbolji načim predstave svoje školsko mesto, uz program upotpunjen nastupom hora i folklornom grupom učenika.

Program pod nazivom Bitno je očima nevidljivo, samo se srcem dobro vidi”, pripremljen pod budnim okom nastavnika srpskog jezika i književnosti, oduševio je prisutne goste, ponosne roditelje i nastavnike, a njihova zadovoljna lica bila su najveća nagrada za sve učesnike priredbe.

Ovogodišnja priredba predstavljala je, kako u školi navode, veliki organizacioni izazov i poduhvat , jer je trebalo ne samo pripremiti program, već sklopiti delove programa iz šest školskih mesta u jednu celinu. U predivnom mozaiku programa učestvovalo je 140 učenika (od ukupno 228) i mališani iz tri predškolske grupe.

Prisutne je pozdravila direktorka škole Jelena Trnavac, podsetivši da se uz Dan škole, obeležava i 180 godina školstva u tom kraju:

Naša škola sa dugogodišnjom tradicijom odlikuje se specifičnom organizacijom rada: pored matične škole, koju pohađaju samo učenici od V do VIII razreda, ona obuhvata i pet izdvojenih školskih mesta u: Gornjim Lađevcima, Tavniku, Obrvi, Cvetkama, Miločaju, u kojima nastavu pohađaju učenici od I do IV razreda . Uprkos činjenici da broj učenika opada iz godine u godinu, trudimo se da zadržimo ovakvu organizaciju rada, ne dozvoljavajući da se zatvori ijedno školsko mesto, jer verujemo da dok postoji škola u selu i selo živi – istakla je direktorka Trnavac.

Ona je Dan škole čestitala zaposlenima koji, kako je navela „svojim vrednim radom svakog dana doprinose atmosferi zajedništva i duhu porodice“. Dan škole posebno je čestitala učenicima, uz poruku kako se nada da će svojim znanjem, veštinama i uspesima i dalje promovisati svoju školu na najbolji način, a Školskoj upravi Kraljevo, Gradskoj upravi, „Radijator inženjeringu“, KUD-u „Kraljevačka riznica“ i mesnim zajednicama Miločaj i Obrva, zahvalila se za dugogodišnju uspešnu saradnju i podršku.