U poplavama srušen deo mosta u Adranima, prekid saobraćaja na Ibarskoj magistrali (VIDEO)

Velike štete na infrastrukturi u Kraljevu istavile su obilne padavine prethodnih dana, Tokom noći, potok Musača u Adranima ponovo se pretvorio u nabujalu reku koja je odnela deo mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima, zbog čega je u prekidu saobraćaj na novom putu Kraljevo – Čačak. Poplavljeno je i dvadesetak okolnih kuća u Adranima.

Kako saznajemo, putni pravci preko Popovića i Oplanića su takođe neprohodni.

Zbog velikog oštećenja mosta u Adranima pitanje je koliko brzo saobraćaj na ovoj deonici ponovo može da bude uspostavljen.

Pogledajte VIDEO:

Inače, taj most nadošli potok Musača pretio je da odnese u poplavama i pre četiri godine, ali je tada izbegnut noćašnji scenario. Zabrinuti meštani podsećaju da su godinama tražili da nadležni reše problem ovog mosta nekim proširenjem, budući da postojeći most predstavlja „usko grlo“. Potok Musača koji gotovo presuši u danima velikih suša, za vreme obilnih padavina pretvara se u bujicu koja nosi sve pred sobom, jer se uzvodno u njega uliva voda iz svih bočnih kanala i potoka.

Pogledajte kako je to izgledalo pre četiri godine:

Meštani Adrana, ali i mnogih drugih sela u kojima su teško oštećeni ili porušeni mostovi i nekategorisani putevi strahuju od novih najavljenih obilnih padavina zbog čega če, kako saznajemo, Gradski štab za vanredne situacije i Kraljevu će na sednici koja je zakazana za 10.15 proglasiti vanrednu situaciju.

Pišite redakciji portala Krug kako je u vašem kraju, a možete nam slati i svoje fotografije i video zapise.

M. M. D.