Učesnici protesta „posadili afere“ ispred zgrade Osnovnog suda u Kraljevu (VIDEO)

„Otvorite fioke“ poruka je okupljenih

Protest „Kraljevo protiv nasilja“ u Kraljevu je večeras održan 13. put. Broj okupljenih na Trgu srpskih ratnika bio je manji nego tokom ranijih okupljanja subotom, ali organizatori su istakli da nisu želeli da odustanu od održavanja protesta zbog loših vremenskih uslova.

Predrag Voštinić, aktivista Lokalnog fronta Kraljevo poručio je da „žele da budu istrajni u onome što su namerili“:

Ne meri se sve brojem ljudi. Meri se nešto i rešenošću onih koji dođu na proteste. Mi smo se večeras zaputili do Osnovnog suda da im tamo ostavimo poruku da otvore svoje fioke i da tamo nađu najmanje 20-ak lokalnih afera koje su vezane samo za Kraljevo. Da li će protest biti u ovoj formi ili će dobiti neki drugi oblik, nevažno je: to što nazivamo protestom ne mora nužno biti okupljanje i šetnja, ali svakako mora biti artikulacija jednog urlika na nepravdu koju mi živimo već četvrti mesec – poručio je Voštinić.

Pogledajte VIDEO:

Nakon protestne šetnje do zgrade Osnovnog suda u Kraljevu, okupljeni su ostavili poruke na transparentima, poručujući simbolično da tako „sade afere“ i zatražili da se svaka od njih izvuče iz fioke.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Učesnici protesta „posadili afere“ ispred zgrade Osnovnog suda u Kraljevu (VIDEO)

  1. Bravo za Lokalni front! Bravo za ideje, upornost i istrajnost! Hvala portalu Krug za profesionalno i detaljno izveštavanje!

Comments are closed.