Važno upozorenje penzionerima: Ne nasedajte na prevare!

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava

Isplata uvećanih novembarskih čekova počeće početkom decembra 2022. godine i najstariji ne treba da podnose nikakve zahteve za povišicu, saopšeno je danas iz Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.

Kao što ni do sada, pri svakom prethodnom usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno se podnosi bilo kakav zahtev Fondu da bi im se isplatio usklađeni iznos, tako ni sada, a ni ubuduće, nije potrebno da se podnosi zahtev, s obzirom da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja“, kažu u Fondu.

Iz Fonda PIO skreću pažnju svim korisnicima, postojećim ali i budućim, da bilo kakvo pozivanje korisnika penzja od strane pojedinih advokata, udruženja, grupa građana da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, predstavlja direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike.