Večeras zanimljiva književna radionica u kraljevačkoj biblioteci

Polaznici će biti u prilici da saznaju kako da povezuju različita znanja i iskoriste ih za razvoj novih ideja  i rešenja

U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu danas (sreda, 3. maj) u 18 časova biće priređena književna radionica Uroša Petrovića pod nazivom „Mozgaonica za bolji svet”.

Radionica je edukativno-kreativnog karaktera, a zamišljena je kao podsticaj za razvijanje kapaciteta dece, kako bi u daljem razvoju bila umnija i uspešnija.

Polaznici će biti u prilici da saznaju kako da koriste knjige za nezaboravnu gimnastiku uma, kako da ono što rade učine mnogostruko zanimljivijim i za sebe i za druge, kako da povezuju različita znanja i iskoriste ih za razvoj novih ideja  i rešenja.

Sve ove veštine imaju dragocenu ulogu tokom školovanja, ali i kasnije u životu. Uroš Petrović, kreator i voditelj ove radionice, savremeni je pisac, poznat po inovativnom pristupu književnosti za decu i mlade. Koautor je programa „NTC sistem učenja”, kao i autor koncepta „Zagonetna pitanja”, koji podstiču razvoj funkcionalnog znanja i kreativnog načina mišljenja kod dece i mladih.

U programu učestvuje Uroš Petrović i učenici kraljevačkih osnovnih škola.

M. M. D.