Vrnjačka Banja: Na izbore zajedno stranke opozicije i aktivisti

Sporazum o izlasku na lokalne izbore 2. juna u Vrnjačkoj Banji potpisali su predstavnici novooformljene koalicije Narodnog pokreta Srbije (NPS) kojeg zastupa Radosav Pejović i Novog lica Srbije (NLS) koji zastupa Branko Pršić. Oni će, kako je saopšteno, na nastupajućim lokalnim izborima podržati pokret Kreni promeni sa aktivistom Jovanom Smolovićem i Pokret za decentralizaciju i prava manjina koji će predstavljati Snežana Stevanović.

Koalicija će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti na listi pod nazivom „I JA SAM VRNJAČKA BANJA – BIRAM BORBU – Radosav Pejović“, a nosilac liste će biti  Radosav Pejović.

U koalicionom sporazumu se navodi da su se političke organizacije i aktivisti okupili u cilju postizanja napretka u demokratskom procesu.

Zalagaćemo se prvenstveno da iskorenimo korupciju iz lokalnih institucija koja razjeda lokalnu zajednicu i demokratske principe godinama unazad. Naši prioriteti su transparentnost u radu i davanje prednosti stručnim i kompetentnim ljudima u odnosu na partijsko zapošljavanje – naveo je Pejović.

On je dodao da će hitno rešavanje problema vodosnabdevanja i nedostatka parking prostora biti među prioritetima. Takođe, istakao je važnost uvođenja reda u urbanizmu i zaustavljanja prekomerne urbanizacije centralnog dela Banje.

Narednih dana, najavljeno je, biće organizovano prikupljanje potpisa za zajedničku listu.