Za 17. decembar raspisani i vanredni parlamentarni izbori

Nakon donošenja ukaza o raspuštanju aktuelne Narodne skupštine, predsednik Srbije potpisao je Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike koji će biti održani istog dana kada i izbori u 65 lokalnih samouprava

Vlada Srbije uputila je 30. oktobra obrazložen predlog predsedniku Srbije da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike. Aleksandar Vučić danas je potpisao Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike koji će biti održani istog dana kada i izbori u 65 lokalnih samouprava

Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 17. decembar 2023 . Izbore za narodne poslanike sprovešće organi za sprovođenje izbora – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

On je naveo kako „živimo u vremenu globalnih sukoba, u kojem će Srbija biti pod brojnim pritiscima kako zbog Kosova, tako i zbog drugih regionalnih pitanja i da je važno da Srbija sačuva mir i stabilnost, ali i unutrašnju koheziju i pokaže svu demokratičnost“ i dodao:

Želim svim učesnicima dobar rezultat u predstavljanju ideja i političkih ciljeva, želim im da to sve čine na demokratski i civilizovan način, a za građane Srbije je važno da najbolje pobede. Ova kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje, različite programe i politike koje treba da se takmiče, ali koje nikad neće ugroziti naše vitalne, nacionalne interese.

M. M. D.