Zbog nevremena sa jakim gradom zabeleli se usred leta Kraljevo i okolna sela (VIDEO)

Kolika je materijalna šteta zbog uništenih useva u brojnim kraljevačkim selima, ali i krovova, fasada kuća i automobila koje je grad oštetio – tek će biti utvrđeno, ali građani se masovno žale da protivgradna odbrana nije delovala

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas popodne narandžastim meteoalarmom velike količine padavina širom Srbije i eventualne nepogode. Jedna takva, praćena gradom veličine oraha, a ponegde i ledenicama večeg prečnika danas oko 17.00 časova pogodila je Kraljevo sa okolinom.

Grada je bilo i u najužem centru Kraljeva, ali nije bio tako krupan i kratko je trajao, jer je vrlo brzo prerastao u kišu. Zato je, kako javljaju naši čitaoci, oko tržnog centra “Slovo”, preko puta njega i u okolini tog dela Kraljeva, “padao grad malo manji od teniske loptice”:

Uništio nam je automobile, crepove na krovovima, bašte. Mnogo oštećenja ljudi imaju.
Grad je bio toliko veliki da je pravio je rupe na crepovima, lomio ih, oštećeno je mnogo automobila
“, javlja naš čitalac Aleksandar Nikolić.

Našoj redakciji javljali čitaoci portala Krug iz šireg centra grada, pogotovo iz Adrana, Grdice, Mrsaća, naselja Higijenski zavod, iz Jarčujaka, Sirče, Milavčića… koji kažu je grad kod njih bukvalno uništio višemesečni trud većine domaćinstava.

Ima i dosta automobila koje je grad oštetio, a građani se masovno žale tvrdeći da protivgradna zaštita u ovim mestima uopšte nije delovala, tj. da nije ispaljena ni jedna jedina protivgradna raketa.

Javite nam se porukom na FB stranicu Kruga, ostavite komentar ili nam pošaljite na mejl fotografije i snimke kojima ste zabeležili današnje nevreme. Nadamo se da neće biti novih olujnih nepogoda, ali kiša ponovo pada, a ima dosta domaćinstava kojima su krovovi oštećeni. Najavljene su i nove padavine.

Zato pokušavamo da saznamo hoće li biti organizivane pomoći za one kojima je najpotrebnija i kome će biti potrebno da se građani za to prijave.

M. M. D.