Žensko inovativno preduzetništvo: od ideje do uspešnog biznisa

28. oktobar 2020.

Kako u vreme pandemije koronavirusa razviti ideje u biznis, tema je onlajn konferencije na kojoj će ostvarene preduzetnice biti podrška nezaposlenim ženama koje žele da pokrenu sopstveni posao

Onlajn konferencija o ženskom inovativnom preduzetništvu pod nazivom „Women’s Innovation Day”  održaće se sutra (četvrtak 29. oktobrar) u 10 sati, i biće poligon za razvoj ideja u biznis,u posebno u doba pandemije izazvane koronavirusom. Kako stvoriti novu mrežu kontakata ili je dodatno unaprediti, šta su potvrđeno dobri primeri iz prakse, primena novih tehnologija i kanala komunikacija, inovativna rešenja u poslovanju samo su neke od tema koje će se sutra čuti od učesnika Konferencije kroz tematske panele o inovacijama u preduzetništvu.

Konferenciji će preko digitalne platforme https://wid.digitalevents.rs/ prisustvovati svi zainteresovani za pokretanje sopstvenog biznisa, nezaposlene žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje kao i svi motivisani da čuju i saznaju više o inovativnim konceptima i strategijama u poslovanju.

Jedan od glavih nosioca tehnološkog, privrednog i kulturnog razvoja države i društva, Pošta Srbije koju su u svojoj istoriji, dugoj 180 godina, kao lidera u oblasti tehnoloških inovacija pozicionirali trajnost, uspeh u poslu, neprestano prilagođavanje izazovima novog vremena i tradicija, predstaviće značaj inovativnog pristupa u poslovanju i praćenja savremenih tehnologija naročito na polju komunikacija.

Od ideje do uspešnog biznisa“ tema je prvog panela tokom koga će učesnici na primerima razvijanja aplikacija i drugih inovativnih rešenja svojim izlaganjem dati savete za unapređenje poslovanja u domenu platnih institucija. Kada je vreme za pokretanje privatnog biznisa, koja je tajna uspeha i koje inovativna metode su doprinele da se Bel Medic pozicionira kao jedan od lidera u privatnom zdravstvu, kao i kako je tekao ulazak u privatan biznis iz ugla žene pre 25 godina otkriće nam doktorka Jasmina Knežević, osnivač i direktorka Bel Medica.

Da pandemija koja je potisnula dosadašnje sisteme poslovanja i u najvećoj meri ih svela na online platforme ne mora nužno doneti samo posledice, pokazaće učenisci drugog panela pod nazivom „Inovacije u turizmu u vreme pandemije“, koji je jedna od najviše pogođenih oblasti svetske i srpske privrede. Predstavnici ove oblasti sa dugogodišnjim iskustvom i uspehom u radu govoriće o aktuelnim problemima i idejama za njihovo prevazilaženje.

O KONFERENCIJI:

Projekat „Women’s Innovation day“ deo je opštih stremljenja ka unapređenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u Srbiji, kroz umrežavanje postojećih privrednih subjekata koje su osnovale ili vode žene, kao i razmenu iskustava između uspešnih preduzetnica i onih koje nameravaju da pokrenu sopstveni posao.

CILJEVI KONFERENCIJE:

– promocija i popularizacija inovacija i posebno ženskog inovativnog preduzetništva;

– podizanje svesti privrednih subjekata u Srbiji, posebno onih čiji su vlasnici žene, da prepoznaju i prihvate inovacije kao osnov savremenog poslovanja;

– ekonomsko osnaživanje i podsticanje žena da se bave preduzetništvom ili da unaprede svoj biznis kroz inovativan koncept i prihvatanje novih ideja;

– doprinos sveukupnom razvoju srpske privrede i lokalnih zajednica.

Konferenciju realizuje Centar „Spektar“ u saradnji sa kabinetom Ministra za inovacije i tehnološki razvoj.